Μιλάμε για δικαιοσύνη, όχι αστεία: Μετά από 25 χρόνια τελείωσε η δίκη της Siemens και κρίθηκαν άπαντες αθώοι για τις μίζες εκατ. ευρώ - Eξόντωσαν και τον έναν μάρτυρα που μίλησε για το φαγοπότι στο Υπουργείο Αμυνας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Μιλάμε για δικαιοσύνη, όχι αστεία: Μετά από 25 χρόνια τελείωσε η δίκη της Siemens και κρίθηκαν άπαντες αθώοι για τις μίζες εκατ. ευρώ - Eξόντωσαν και τον έναν μάρτυρα που μίλησε για το φαγοπότι στο Υπουργείο Αμυνας

25 ολόκληρα χρόνια έκανε η "αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη" να τελειώσει η δίκη της Siemens με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά κρίθηκαν άπαντες αθώοι από τους Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς...

Για να αντιληφθείτε σε τι σάπιο και διεφθαρμένο κράτος ζούμε, η δίκη σε πρώτο βαθμό, για όσα έγιναν πριν 24 χρόνια και μιλούσαν με στοιχεία και μαρτυρίες για μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τελείωσε πριν λίγες μέρες.

Και πότε άρχισε; Τον Γενάρη του 2020!

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, Γιάννης Ντάσκας:

Μια πρωτόδικη δίκη που κράτησε 4 χρόνια και 9 μέρες όπου παρίστατο εξόδοις του το Ελληνικό Δημόσιο,νόμιμα εκπροσωπούμενο από τους πρώην και νυν Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Κωστή Χατζηδάκη προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά 10 Αλλοδαπών και των 4 Ελλήνων κ.κ. Ε. Π., Κ. Α., Κ.Π. και Τ. Δ. του Ιωάννη, το Τριμελές Κακουργημάτων Αθηνών με Πρόεδρο, εξόδοις Δημοσίου έκρινε αθώους και τους 14 κατηγορούμενους, ομόφωνα τους 13 και κατά πλειοψηφία 2-1 έναν Έλληνα, καθόσον ο εξ’ αριστερών Σύνεδρος, ο μικρότερος τη τάξει, δηλαδή, έκρινε ότι ο Κ.Π. που κατηγορείτο:

1) για ενεργητική δωροδοκία από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις από το Φθινόπωρο του 1998 έως 31/1/2001,

2) για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση το 2001 υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, και 3) για νομιμοποίηση εσόδων από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα από το Φθινόπωρο του 1998 έως τον Ιανουάριο του 2011 και από 18/7/2018 και μετά, έπρεπε να κηρυχτεί ένοχος μόνο για παθητική δωροδοκία, ενώ το Δικαστήριο δεν ενημέρωσε το ακροατήριό Της ποιος ακριβώς κατά τον εξ’ αριστερών Σύνεδρο Της ήταν ο ενεργά δωροδοκών την παθητική δωροδοκία του κ. Κ. Π., ή του έπεφταν δωροδοκίες εξ’ ουρανού μια 20ετία από το Φθινόπωρο του 1998 έως τον Ιανουάριο του 2011 και από 18/7/2018 και μετά.

Είμαστε τυχεροί όλοι οι Έλληνες ότι δεν καταδικάστηκε κανείς τους, γιατί θα είχαμε σίγουρα εξόδοις Δημοσίου και το ρεζίλι της 25ετούς παραγραφής το οποίο ευτυχώς γλυτώσαμε όλοι και ιδίως ο Νομικός Σύμβουλος του Δημοσίου...

Τα γράφουμε αυτά για τα διαβάσουν όλοι και ιδίως οι Ευρωβουλευτές που θα ψηφίσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Φεβρουάριο ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, μετά τη συζήτηση που έγινε στις 17/1/2024. Εκεί όπου μίλησαν Έλληνες και Αλλοδαποί Ευρωβουλευτές όλων των ομάδων,πλην της ομάδας των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκείνο δεν ήθελε να γίνει αυτή η συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Διότι ,όπως είπαν,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το κράτος…δικαίου στην Ελλάδα!

Εξόντωσαν και τον έναν μάρτυρα που μίλησε για το φαγοπότι στο Υπουργείο Αμυνας...

Πρόκειται για τον Γιώργο Γκρέκα, ο οποίος ήταν πριν 25 χρόνια ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος προμήθευε μετά από διαγωνισμούς διάφορα στρατόπεδα της Αθήνας.

Στα πλαίσια αυτής της εργασίας του βρέθηκε μία ημέρα στο στρατόπεδο στον Καρέα στα μέσα της δεακαετίας του 1990-2000.

Αργά το απόγευμα εκείνη της ημέρας ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ ότι έγινε ληστεία στο στρατόπεδο και οι άγνωστοι οπλοφόροι που ακινητοποίησαν όσους βρίσκονταν στα ταμεία πήραν πολλά,πάρα πολλά εκατομμύρια δραχμές.

Ο Γιώργος Γκρέκας πήγε πολλές φορές στην ανακρίτρια και είπε ότι εκείνη την ημέρα της ληστείας βρίσκονταν κατά σύμπτωση στο χώρο που υποτίθεται ότι έγινε ληστεία και βεβαίωσε ότι κανένας ληστής δεν εμφανίστηκε και όλα ήταν ψέμματα. Μπήκε στις έρευνες και η αστυνομία και η ΕΥΠ και διαπίστωσαν ότι αυτή η δήθεν παγκόσμιας μοναδικότητας ληστεία ήταν μια πρωτότυπη κομπίνα.Εφαγαν τα χρήματα και σκηνοθέτησαν ληστεία.

Με τις πολλές έγγραφες και προφορικές μαρτυρίες του αυτόπτη μάρτυρα Γιώργου Γκρέκα καταδικάστηκαν κάποιοι στο πρωτόδικο δικαστήριο και στο εφετείο αθωώθηκαν άπαντες με τους πολλούς “μπαρμπάδες στην κορώνη".

Αντίθετα ο Γιώργος Γκρέκας και η οικογένειά του μαρτύρησαν στην κυριολεξία. Καθώς πήγαινε και κατέθετε την αλήθεια βρήκε απέναντι του το βαθύ διεφθαρμένο κράτος. Σε κάποια στιγμή του πρότεινε κάποιος υψηλά στον μηχανισμό να κρατήσει τη δουλειά του,αλλά να συμφωνήσει να πενταπλασιάσει τις τιμές να κρατάει εκείνος το 1/5 που ως τότε εισέπραττε και εκείνοι να παίρνον κάτω απο το τραπέζι τα 4/5.Ηταν και πολλοί και έπρεπε να τα μοιράσουν…

Ο Γιώργος Γκρέκας έκανε αναφορά στον τότε πρωθυπουργό Σημίτη και …άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Ο μηχανισμός τον πέταξε έξω απο τη δουλειά του και προσπάθησε να επιβιώσει ως πλανώδιος πωλητής.

Με τα πήγαινε-έλα σε διάφορες υπηρεσίες απέκτησε κι άλλες πληροφορίες μέσω γνωριμιών με έντιμους αξιωματικούς διαφόρων κλάδων.

Μια απο αυτές αφορούσε εμπόριο ναρκωτικών και σε μια απο τις αναφορές του ανέφερε γεγονότα.

Μάρτυρες εναντίον του Γιώργου Γκρέκα και υπέρ του εμπόρου ναρκωτικών εν ενεργεία αστυνομικοί...

Ηταν, έλεγαν,παρεξηγημένος ο κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών. Τόσο παρεξηγημένος ώστε καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη.Το κάναμε πρωτοσέλιδο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ το 2014 το σκάνδαλο αυτό.Για τους μάρτυρες αστυνομικούς…

Αλλά “πετύχαμε” να συσπειρωθεί το βαθύ διεφθαρμένο και να κυνηγήσει χειρότερα τον Γιώργο Γκρέκα παρά τις καταδίκες των επίορκων για κακουργήματα.

Κατέληξε με τεράστια προβλήματα υγείας ο ίδιος και η οικογένειά του σε διάφορα επίπεδα.

Τόσα ώστε ο δήμος Αλίμου να βεβαιώνει με το υπ αριθμ 6817/28/2/2023 έγγραφό του ότι η οικογένεια είναι άπορη.Και κατονομάζει όλα τα μέλη της οικογένειας.

Γιατί τα θυμηθήκαμε 24 χρονια μετά; 

Διότι η δίκη σε ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ για όσα έγιναν πριν 24 χρόνια και μιλούσαν για μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τελείωσε πριν λίγες μέρες!!!

Και πότε άρχισε; Τον Γενάρη του 2020!

Τα γράφουμε αυτά για τα διαβάσουν όλοι και ιδίως οι Ευρωβουλευτές που θα ψηφίσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, μετά τη συζήτηση που έγινε στις 17/1/2024. Εκεί όπου μίλησαν Έλληνες και Αλλοδαποί Ευρωβουλευτές όλων των ομάδων, πλην της ομάδας των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκείνο δεν ήθελε να γίνει αυτή η συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Διότι ,όπως είπαν,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το κράτος…δικαίου στην Ελλάδα!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA