Παλλήνη - Γέρακας Αττικής: Φιλικός αγώνας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων κατά της οπαδικής βίας και κατά της βίας, φίμωσης, εξόντωσης των δημοσιογράφων με μηνύσεις, αγωγές SLAPP , κ.α. - «Τρέχουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να δικαιωθούμε... Ο Μιχάλης Τσοκάνης στη Χαλκίδα νιώθει τη βία όσο ελάχιστοι για το δημοσιογραφικό του έργο...» - Καταχειροκροτήθηκε ο δημοσιογράφος... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Παλλήνη - Γέρακας Αττικής: Φιλικός αγώνας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων κατά της οπαδικής βίας και κατά της βίας, φίμωσης, εξόντωσης των δημοσιογράφων με μηνύσεις, αγωγές SLAPP , κ.α. - «Τρέχουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να δικαιωθούμε... Ο Μιχάλης Τσοκάνης στη Χαλκίδα νιώθει τη βία όσο ελάχιστοι για το δημοσιογραφικό του έργο...» - Καταχειροκροτήθηκε ο δημοσιογράφος... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Παλλήνη Αττικής στο γήπεδο του Γέρακα διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής (09-02-2024) φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν Δημοσιογράφοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας - Ένωσης Δημοσιογράφων Ελλάδος, Νοσηλευτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας - Ένωσης του ΕΣΥ και Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Γέρακα, οι οποίοι είπαν βροντερό «ΟΧΙ» στην οπαδική βία καθώς σε λίγες μέρες οι οπαδοί θα μπορούν να εισέρχονται ξανά στις κερκίδες, αλλά στην σκιά και του καταδικαστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για το ανύπαρκτο Κράτος Δικαίου και την ανύπαρκτη Ελευθερία του Τύπου, είπαν ένα ακόμα βροντερό «ΟΧΙ» κατά της βίας, φίμωσης, εξόντωσης των δημοσιογράφων με μηνύσεις, αγωγές SLAPP, κ.α. 

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, πασίγνωστοι δημοσιογράφοι, όπως ο Γιάννης Ντάσκας και ο Νίκος Παγιωτέλης, ο οποίος εκπροσώπησε την ΕΡΤ, ενώ στο γήπεδο βρισκόταν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Παλλήνης και εκπρόσωπος του Δημάρχου, Θάνος Οικονόμου.

Το «παρών» έδωσε και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης, ο οποίος, ήδη έχει προσφύγει, - και θα ξαναπροσφύγει-, και ο ίδιος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο είναι μονόδρομος, καθώς εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει στόχος ενός αδίστακτου ανεξέλεγκτου καθεστώτος και τοπικού παρακράτους που επικρατεί στην Εύβοια και στη Χαλκίδα, με συνενόχους δικαστές και εισαγγελείς της Χαλκίδας προσπαθώντας με καθεστωτικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές να τον φιμώσουν και να τον εξοντώσουν με κάθε τρόπο, για να σταματήσει την δημοσιογραφική του έρευνα και τα ρεπορτάζ του που αποκαλύπτουν πράγματα και θαύματα για την τοπική εξουσία στη Χαλκίδα, έναν Δήμο και μία πόλη που μαστίζεται από διαφθορά, σήψη και κυκλώματα, τα οποία μαστίζουν αυτή την διεφθαρμένη πόλη.

Αρκεί μόνο να υπενθυμίσουμε, ότι εκτός από τις δεκάδες καταγγελίες απλών πολιτών που έχει δεχτεί ο Μιχάλης Τσοκάνης, στον δημοσιογράφο έχουν μιλήσει και πρόσωπα που κατέχουν σημαντικά τοπικά αξιώματα. Όπως μία δικαστική υπάλληλος των Δικαστηρίων Χαλκίδας κατήγγειλε δημόσια στον δημοσιογράφο μέσω βίντεο ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα στα Δικαστήρια Χαλκίδας και δεν κουνήθηκε φύλλο... προφανώς γιατί δεν είχε αέρα.

Για τον Μιχάλη Τσοκάνη, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε στο γήπεδο από όλους τους συναδέλφους και μη, μίλησε στους δημοσιογράφους και σε όλους τους συμμετέχοντες του αγώνα, ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και δικαστικός ρεπόρτερ Γιάννης Ντάσκας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μεταφέρω το μήνυμα του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοσιογραφικών Ενώσεων, πάνω και από την ΕΣΗΕΑ, του Σωτήρη Τριανταφύλλου. Το μήνυμα του είναι όχι άλλη βία και στα γήπεδα, όχι άλλη βία και κατά δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι υποφέρουν και στα γήπεδα, υποφέρουν και με αγωγές και μηνύσεις SLAPP και τώρα τρέχουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να δικαιωθούμε. Πρόσφατα η Πανελλήνια Ένωση Δημοσιογράφων πήγε στη Χαλκίδα, έστειλε στη Χαλκίδα μία συμπαράσταση σε έναν συνάδελφο που νιώθει τη βία όσο ελάχιστοι πάνω στο δημοσιογραφικό του έργο, για να συμπαρασταθεί στον δημοσιογράφο... Και ο δημοσιογράφος σε αναγνώριση και ευγνωμοσύνη της προσπάθειας είναι ο Μιχάλης ο Τσοκάνης που είναι εδώ και μας βιντεοσκοπεί για να κάνουμε αυτό τον αγώνα...»

Στη συνέχεια μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Παλλήνης, Θάνος Οικονόμου, κ.α., ενώ νωρίτερα είχε μιλήσει στη κάμερα και ο δημοσιογράφος - εκπρόσωπος της ΕΡΤ, Νίκος Παγιωτέλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA