Δίκη Κολωνού: Έτσι κρίθηκε ένοχος ο Μίχος και αθώα η μητέρα! Μίλησε η λαϊκή δικαιοσύνη, ξέσπασε το συγκεντρωμένο πλήθος! Οι ένορκοι ανέτρεψαν την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση την οποία υιοθέτησαν και οι δικαστές, άλλοι 6 κρίθηκαν αθώοι (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δίκη Κολωνού: Έτσι κρίθηκε ένοχος ο Μίχος και αθώα η μητέρα! Μίλησε η λαϊκή δικαιοσύνη, ξέσπασε το συγκεντρωμένο πλήθος! Οι ένορκοι ανέτρεψαν την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση την οποία υιοθέτησαν και οι δικαστές, άλλοι 6 κρίθηκαν αθώοι (ΦΩΤΟ)

Οι ένορκοι, οι λαϊκοί δηλαδή δικαστές ήταν εκείνοι που έκριναν το αποτέλεσμα της δίκης την Παρασκευή (29-03-2024) για το βιασμό και την μαστροπεία της 12χρονης, χαρίζοντας ουσιαστικά την ελευθερία στη μητέρα της και στέλνοντας τον 55χρονο βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο στη φυλακή...

Η απόφαση αυτή, ήρθε πριν καν κοπάσει ο θόρυβος από τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει στην κοινή γνώμη η πρόταση της Εισαγγελέως που αθώωνε τον Ηλία Μίχο για τον βιασμό και την μαστροπεία και έστελνε με πολυετή ποινή κάθειρξης στη φυλακή τη μητέρα, για την οποία πρότεινε τα ακριβώς αντίθετα.

Και όμως οι 3 Δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της Εισαγγελέως, αλλά οι 4 ένορκοι μετέφεραν την άποψη, η οποία εκφράστηκε με πάθος από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, και αθώωσαν την μητέρα από την κατηγορία της μαστροπείας, ενώ αντίθετα ήταν καταδικαστικοί για το βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο, για τον βιασμό και την μαστροπεία της 12χρονης.Το εξαγριωμένο πλήθος των πολιτών που βρίσκονταν έξω από τα Δικαστήρια ξέσπασε τελικά σε χειροκροτήματα μετά την απόφαση.

Αναφορικά με τη μητέρα της 12χρονης, τώρα αναμένει την αποφυλάκισή της ύστερα από σχεδόν 18 μήνες στη φυλακή, κάτι που θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Παράλληλα το δικαστήριο, έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που είχαν το ρόλο «πελάτη» κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής. Αντίθετα άλλοι 6 κατηγορούμενοι ως «πελάτες» κηρύχθηκαν αθώοι για το ίδιο αδίκημα.

Επίσης ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Το δικαστήριο ήταν πρωτόδικο και όλοι οι καταδικασθέντες αναμένεται να ασκήσουν έφεση περιμένοντας τις ποινές που θα ανακοινωθούν την Δευτέρα (01-04-2024).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA