Ολόκληρη η Δημοσκόπηση του MEGA - Ξεκίνησε η κατηφόρα: Τον πέρασε και ο Κουτσούμπας! Καταρρέουν με κρότο το καθεστώς Μητσοτάκη και τα ποσοστά της ΝΔ για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης - Φοβερή δυσαρέσκεια των πολιτών και κατάρρευση σε όλα τα επίπεδα, ο «κανένας» καταλληλότερος Πρωθυπουργός, στις 12,8% η διαφορά της ΝΔ από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ των 36 βουλευτών και στο 15% οι αναποφάσιστοι (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ολόκληρη η Δημοσκόπηση του MEGA - Ξεκίνησε η κατηφόρα: Τον πέρασε και ο Κουτσούμπας! Καταρρέουν με κρότο το καθεστώς Μητσοτάκη και τα ποσοστά της ΝΔ για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης - Φοβερή δυσαρέσκεια των πολιτών και κατάρρευση σε όλα τα επίπεδα, ο «κανένας» καταλληλότερος Πρωθυπουργός, στις 12,8% η διαφορά της ΝΔ από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ των 36 βουλευτών και στο 15% οι αναποφάσιστοι (ΦΩΤΟ)

Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ καταγράφεται τέτοια τεράστια φθορά της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως μετέδωσε μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (21-03-2024)...

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μόλις έναν μήνα, η Νέα Δημοκρατία έχασε πάνω από 5 ποσοστιαίες μονάδες ...και πολλοί ειδικοί αναλυτές τονίζουν ότι η κατηφόρα μόλις ξεκίνησε και σύντομα θα έχουμε εποχές Σαμαρά... Η διαφορά παράλληλα με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ των μόλις 36 βουλευτών μειώθηκε στις 12,8% μονάδες.

Σημείο αναφοράς είναι βεβαίως η "ελληνική δικαιοσύνη" και το έγκλημα των Τεμπών, με το 88% των ερωτηθέντων να απαντούν πως δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην "ελληνική δικαιοσύνη", ενώ το ίδιο ποσοστό βλέπει συγκάλυψη στην απόδοση ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA αποτυπώνει ότι η κοινωνία είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς.

Χαρακτηριστική είναι η συνολική αποτίμηση της κατάστασης της χώρας από τους πολίτες. Το 66% τονίζει ότι η Ελλάδα πηγαίνει προς τα βράχια και μόνο το 29% θεωρεί ότι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός, πάει και αυτό...

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι περισσότεροι και συγκεκριμένα το 39%, επέλεξε τον «Κανέναν». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει 33% και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 7%, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 3%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 2% και ο Δημήτρης Νατσιός 1%. 

Είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έρχεται πρώτος σε δημοσκόπηση ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός.

Δημοτικότητα Πολιτικών Αρχηγών, πάει και αυτό...

Στο ερώτημα για τον δημοφιλέστερο Πολιτικό Αρχηγό, πρώτος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 41%, δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%, τρίτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 34%, τέταρτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32%, πέμπτος ο Στέφανος Κασσελάκης με 26%, έκτος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 25%, και έβδομος ο Αλέξης Χαρίτσης με 22%.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έρχεται πρώτος σε δημοσκόπηση ως δημοφιλέστερος Πολιτικός Αρχηγός.

Επίσης:

Οι πολίτες θεωρούν ως σημαντικότερα προβλήματα στην πρώτη θέση την ακρίβεια, στην δεύτερη θέση την κρίση των θεσμών και στην τρίτη θέση την εγκληματικότητα.

Στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: 

– ΝΔ: 24,6% 

– ΣΥΡΙΖΑ: 11,8% 

– ΠΑΣΟΚ: 10,2% 

– ΚΚΕ: 7,9% 

– ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 1,5% 

– ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 7,6% 

– ΝΙΚΗ: 2,5% 

– ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 3,4% 

– ΜΕΡΑ25: 1,5% 

– ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,3% 

– ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ: 1,8% 

– ΛΟΙΠΑ: 3,2% 

– ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ: 3% 

– ΑΠΟΧΗ: 3,7% 

– ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 15%

ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA