(Conference League) Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 1-0 (2-3 πέναλτι ) : Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά με ήρωα τον Τζολάκη μέσα στην Τουρκία - «Κάηκε» το Πασαλιμάνι από τους πανηγυρισμούς (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

(Conference League) Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 1-0 (2-3 πέναλτι ) : Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά με ήρωα τον Τζολάκη μέσα στην Τουρκία - «Κάηκε» το Πασαλιμάνι από τους πανηγυρισμούς (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με ήρωα τον Τζολάκη που απέκρουσε τρεις εκτελέσεις πέναλτι, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε ένα ματς θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Πέμπτης (18-04-2024), που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19-04-2024)...

Η Τουρκική ομάδα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-3) επικρατώντας με 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια και η παράταση, εκεί όπου έπιασε δουλειά ο Τζολάκης αποκρούοντας τα τρία από τα πέντε τουρκικά πέναλτι (!), με την ομάδα του να επικρατεί 2-3 και να παίρνει την πρόκριση μέσα στο καυτό «Σουκρού Σαράτσογλου».

Οι Τούρκοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 12’ με τον τον Καχβετσί. Ο Ντζέκο τράβηξε πάνω του δύο παίκτες, και ο Καχβετσί με ωραίο σουτ νίκησε τον Τζολάκη. Ένα σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και της παράτασης και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-3 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε και στους «4» του Europa Conference League θα αντιμετωπίσουν την Αστον Βίλα του Ουνάι Έμερι στις 2 και 9 Μαΐου 2024 για μια θέση στον τελικό της OPAP Arena.

Ακολούθησαν έντονοι πανηγυρισμοί των «ερυθρολεύκων» με τους Τούρκους οπαδούς να τους πετάνε αντικείμενα.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:

0-1 ο Ελ Κααμπί

Ο Τζολάκης έπιασε το πέναλτι του Τάντιτς

Ο Λιβάκοβιτς έπιασε το πέναλτι του Ελ Αραμπί

1-1 ο Μπατσουαγί

1-2 ο Όρτα

Ο Τζολάκης έπιασε το πέναλτι του Ουντέρ

1-3 ο Μασούρας

2-3 ο Ντζικού

Ο Λιβάκοβιτς έπιασε το πέναλτι του Ροντινέι

Ο Τζολάκης έπιασε το πέναλτι του Μπονούτσι

Στην Τουρκία βρισκόταν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα τόνισε στις κάμερες:

«Είναι πολύ μεγάλη βραδιά. Σπάσαμε ένα ρεκόρ μέσα στην Πόλη. Εμάς μας αρέσει ο ανήφορος και ειδικά εδώ μέσα. Σε αυτό το γήπεδο με αυτή την ατμόσφαιρα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και δείξαμε όλοι μαζί ενωμένοι τι σημαίνει η ψυχή του Θρύλου, του πρωταθλητή του Ολυμπιακού. Όπως είπα και στα παιδιά μέσα, είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμα ψηλότερα. Το έχουμε πιστέψει και περιμένουμε να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά και θα συνοδεύει τις γενιές που έρχονται. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Ήδη έχουν εκπληρωθεί ορισμένα όνειρα τα οποία στο παρελθόν φάνταζαν ότι μπορεί να ήταν δύσκολα. Είδατε πως ξεκινήσαμε. Με αλλαγές, αλλά όλοι μαζί ενωμένοι και βλέπετε τα αποτελέσματα. Αυτό που σκέφτομαι είναι να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια και να προχωρήσουμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το είπα και στα αποδυτήρια, μέσα στα παιδιά. Με τον κύριο Μεντιλίμπαρ αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι και ρισκάρει και του αρέσουν τα δύσκολα. Είδατε πως ξεκίνησε η ομάδα, την αρχική 11άδα. Δείξαμε ότι ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Δεν ήρθαμε για να κρατήσουμε μια ισοπαλία. Του αρέσει να ρισκάρει, του αρέσει ο ανήφορος. Εγώ συμφώνησα με τον κύριο Μεντιλίμπαρ να ανανεώσει το βράδυ που χάσαμε 1-4 στο Καραϊσκάκη. Δεν είμαστε για τους πανηγυρισμούς ή για τα εύκολα. Είμαστε για τα δύσκολα και αυτός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση».

Κάηκε το Πασαλιμάνι...

Έξαλλα πανηγύρισαν στο Πασαλιμάνι και στον Πειραιά οι οπαδοί του Ολυμπιακού την ιστορική πρόκριση.

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA