Νέα Δίκη - «Εμετός»: Με ποινή (χάδι) 3 ετών με αναστολή καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία ο αστυνομικός που σκότωσε τον 23χρονο Ιάσονα έξω από τη Βουλή - Ξέσπασαν οι γονείς: «Ξέραμε ότι δεν υπάρχει ελληνική δικαιοσύνη, νιώθουμε οργή και αηδία και ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες, ούτε το δίπλωμα δεν του αφαιρέσανε βάζοντας και ψευδομάρτυρες συναδέλφους του προσπαθώντας να κάνουν τη νύχτα-μέρα με γελοιότητες...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Νέα Δίκη - «Εμετός»: Με ποινή (χάδι) 3 ετών με αναστολή καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία ο αστυνομικός που σκότωσε τον 23χρονο Ιάσονα έξω από τη Βουλή - Ξέσπασαν οι γονείς: «Ξέραμε ότι δεν υπάρχει ελληνική δικαιοσύνη, νιώθουμε οργή και αηδία και ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες, ούτε το δίπλωμα δεν του αφαιρέσανε βάζοντας και ψευδομάρτυρες συναδέλφους του προσπαθώντας να κάνουν τη νύχτα-μέρα με γελοιότητες...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή που επέβαλε την Παρασκευή (26-04-2024) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον αστυνομικό που οδηγούσε το υπηρεσιακό βουλευτικό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη που χτύπησε τη μηχανή του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη και τον σκότωσε έξω από τη Βουλή στις 12 Μαρτίου 2021, τουλάχιστον ως χάδι μπορεί να χαρακτηριστεί σε μία δίκη - παρωδία και προκάλεσε την οργή του κόσμου και κυρίως των γονιών του αδικοχαμένου νέου...

Ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, και καταδικάστηκε άκουσον - άκουσον με την ποινή φυλάκισης μόλις 3 ετών και με αναστολή, ενώ δεν του πήραν ούτε το δίπλωμα (!), έχοντας ειδική μεταχείριση μόνο και μόνο επειδή ήταν αστυνομικός, ενώ στο δικαστήριο είχε και ψευδομάρτυρες αστυνομικούς που τον υποστήριζαν και προσπαθούσαν να ρίξουν την ευθύνη στον 23χρονο νεκρό. Οποιοσδήποτε απλός πολίτης ήταν στη θέση του αστυνομικού θα είχε καταδικαστεί σε τουλάχιστον 10 χρόνια και θα ήταν ήδη στη φυλακή.

Αηδιασμένοι και οργισμένοι οι γονείς του 23χρονου Ιάσονα μετά το άκουσμα της κατάπτυστης δικαστικής απόφασης...

Δήλωση πατέρα:

«Σήμερα τελείωσε αυτή η διαδικασία η ψυχοφθόρα για μας και το μόνο που έμεινε ως συναίσθημα για μένα είναι ο θυμός και η αηδία. Ο θυμός για την επιείκεια της απόφασης και η αηδία για το θέατρο του παραλόγου που ζήσαμε αυτές τις δύο μέρες στη δίκη από ανθρώπους που θεωρητικά υπηρετούν τον νόμο, στην προσπάθεια τους να καλύψουν το έγκλημα που έκανε ο συγκεκριμένος συνάδελφος τους, προσπαθώντας με ψέματα και γελοιότητες να κάνουν τη νύχτα-μέρα και το άσπρο-μαύρο θέτοντας στην κρίση του δικαστηρίου την προσπάθεια τους ότι όλο αυτό που κάνουν τόσα χρόνια ήταν νόμιμο ρισκάροντας την ζωή τόσο παιδιών και τελειώνοντας την ζωή του γιου μου. Είμαι αηδιασμένος γιατί μετά τον θάνατο του γιου μου και ακόμα το αίμα του νωπό έξω από τη Βουλή αποφάσισαν αυτοί ότι από εκεί μπορούν να μπαίνουν παράνομα μόνο αυτοί, οι βουλευτές και τα επίσημα πρόσωπά... Όλοι εμείς είμαστε τίποτα γι΄αυτούς. Όλοι εμείς δεν υπάρχουμε... Δυστυχώς για άλλη μία φορά αποδείχτηκε πόσο δεν μετράει η ψυχή και η υπόσταση μας... Λυπάμαι πάρα πολύ, αισθάνομαι ντροπή που είμαι Έλληνας που είμαι σε μία χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και ο πολιτισμός όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην πατρίδα μου. »

Δήλωση μητέρας:

«Όπως ακούσατε την απόφαση, την ξέρετε... Έτσι λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη η οποία δεν υπάρχει... Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαιρέσανε... Δεν τιμωρείται κανένας από αυτούς και θα συνεχίσουν... Τι να σας πω, νομίζω ότι τα είπε όλα ο σύζυγος μου. Είμαι τόσο θυμωμένη, είμαι τόσο απογοητευμένη, βέβαια δεν περίμενα τίποτα από την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά ήθελα να πιστέψω μήπως κάτι θα άλλαζε τελευταία στιγμή, ότι θα άκουγα να λένε "έστω να αφαιρέσουν το δίπλωμα του" όταν έχεις σκοτώσει κάποιον στο δρόμο... Μου είναι αδιανόητο, αδιανόητο...»

Δηλώσεις έκανε και η αδερφή του 23χρονου η οποία τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ακούσαμε εξωφρενικά πράγματα στη δίκη, είναι σαν να τον ξανακηδέψαμε...»

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA