Χαλκίδα - Οδός Τσιριγώτη: Πέθανε στη μέση του δρόμου σαν το σκυλί περιμένοντας να έρθει ένα ασθενοφόρο ο Κυριάκος Σισμάνογλου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα - Οδός Τσιριγώτη: Πέθανε στη μέση του δρόμου σαν το σκυλί περιμένοντας να έρθει ένα ασθενοφόρο ο Κυριάκος Σισμάνογλου

Κατέρρευσε τελείως και το διαλυμένο ΕΣΥ - Το συμβάν έγινε στις 9 Απριλίου 2024, αλλά οι λεπτομέρειες έρχονται στο φως λίγες μέρες μετά...

Όπως είχε γράψει το EviaZoom.gr, από την πρώτη στιγμή πρόκειται για τον 77χρονο Κυριάκο Σισμάνογλου, ο οποίος έκανε βόλτα στο κέντρο της Χαλκίδας, επί της οδού Τσιριγώτη, όταν ξαφνικά κατέρρευσε και έπεσε στη μέση του δρόμου.

Κόσμος μαζεύτηκε κάτι περιπολικά για τα μάτια του κόσμου ήρθαν, αλλά αυτό που έπρεπε να είναι εκεί και δεν ήρθε στην ουσία ποτέ ήταν ασθενοφόρο για να σώσει την ζωή του ηλικιωμένου, καθώς όταν έφτασε μετά από 45 (!) λεπτά το μόνο που παρέλαβε ήταν η αναίσθητη σορός του καθώς είχε αφήσει ήδη την τελευταία του πνοή.

Για το τραγικό συμβάν η αναφέρθηκε με επιστολή της προς το EviaZoom.gr και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας Ιωάννα Ιωάννου τονίζοντας τα εξής:

«Πέρασαν μόλις 2 μέρες απο τη πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου για την Υγεία και με το πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς τα όσα λέγαμε. Στο κέντρο της πόλης της Χαλκίδας πολίτης ανασύρθηκε νεκρός καθώς τα 2 ασθενοφόρα που ήταν εν ώρα υπηρεσίας ήταν απασχολημένα σε άλλα επείγοντα περιστατικα (ένα σε διαμομιδή ασθενούς με έμφραγμα ενώ το άλλο είχε λάβει σήμα για άλλο περιστατικό). Το 3ο ασθενοφόρο θα ήταν στην υπηρεσία στις 12 το μεσημέρι.

Ούτε το πρώτο , ούτε το τελευταίο περιστατικό θα είναι αν δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα
στελέχωσης του ΕΚΑΒ .

Σταθερά 3 ασθενοφόρα με 700.000 έως 1.000.000 χλμ το καθένα , στη Χαλκίδα, καλύπτουν τις ανάγκες όλης της Κεντρικής Εύβοιας, κομμάτι της Βοιωτίας , διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία , εξιτήρια απο το Νοσοκομείο , επείγοντα περιστατικά που χρήζουν αντιμετώπισης, καθώς και μετακίνηση σε Βόρεια Εύβοια αν το άλλο ασθενοφόρο της περιοχής είναι σε άλλο περιστατικό. Το ίδιο επικίνδυνη είναι η κατάσταση στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας και όχι με ευθύνη του προσωπικού.

Μόλις τη προηγούμενη βδομάδα έφτασε στα του Συλλόγου καταγγελία η οποία αναφέρει 8ώρες αναμονή σε λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο έπειτα βρέθηκε με τιμή αιματοκρίτη 11,3, με ότι επικινδυνότητα εγκυμονεί για την υγεία του ασθενούς αυτό. Τα ΤΕΠ δουλεύουν με 5 νοσηλευτές ανα βάρδια , οι οποίοι καλύπτουν διαλογή , χειρουργικό, παθολογικό,παιδιατρικό και βραχεία νοσηλεία.

Έχουμε πολλές φορές δημοσιεύσει την τραγική κατάσταση.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΠΕΡΑ
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ.

Η προσπάθεια τους αποδεικνύεται ότι πέφτει στο κενό. Καθώς το σύνολο της νοσηλευτικής κοινότητας που αποτελούν ίσως και το μεγαλύτερο κομμάτι του προσωπικού του Νοσοκομείου απορρίπτει τα απογευματινά επι πληρωμή χειρουργεία.

Η λειτουργεία τους δε θα μακροημερεύσει, τσαλακώνεται στη πράξη ο άδικος νόμος τους και στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και σε άλλα Νοσοκομεία ανά την Ελλάδα.

Οι τραγικοί όροι δουλειάς , οι χαμηλοί μισθοί καθώς και το ότι ο ασθενής γίνεται πελάτης δεν μας δίνουν περιθώρια συμμετοχής.

Ταυτόχρονα τα επιστημονικά όργανα του Νοσοκομείου δεν συμφωνούν με τη λειτουργία τους.

Αν θέλουν να μειώσουν τη λίστα αναμονής να λειτουργήσουν και τα 6 χειρουργικά τραπέζια με την

ανάλογη στελέχωση, απο τα 3 που λειτουργούν τώρα.

Είναι βαρβαρότητα όποιος έχει λεφτά να ζει – όποιος δεν έχει να πεθαίνει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

- Στελέχωση του ΕΚΑΒ με οχήματα και προσωπικό

- Να επανέλθει το κέντρο επικοινωνίας στη Χαλκίδα , καθώς η επικοινωνία με το κέντρο στην Αθήνα είναι δύσκολη.

- Να στελεχωθεί το τμήμα των ΤΕΠ με γιατρούς – νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό . Διαλογή που να λειτουργεί 24ωρες με γιατρό και νοσηλευτή και όχι μόνο με νοσηλευτή.

- Όχι στα απογευματινά επι πληρωμή χειρουργεία.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA