Γνωστός δικηγόρος μήνυσε τον Φλωρίδη για τραμπουκισμούς και απειλές κατά του ίδιου και αστυνομικών που πήγαν να συλλάβουν την γραμματέα του στο πλαίσιο του αυτοφώρου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Γνωστός δικηγόρος μήνυσε τον Φλωρίδη για τραμπουκισμούς και απειλές κατά του ίδιου και αστυνομικών που πήγαν να συλλάβουν την γραμματέα του στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Διαβάστε αυτούσιο το δημοσίευμα του documentonews.gr με την δημόσια καταγγελία:
«Αυτοδικία του Υπουργού Γιώργου Φλωρίδη, μέσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σε βάρος αστυνομικών, οι οποίοι στο πλαίσιο του αυτοφώρου και συνεπεία καταγγελίας επιχείρησαν να συλλάβουν την υπηρεσιακή γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καταγγέλλει στο documentonews.gr ο δικηγόρος, Ιωάννης Απατσίδης.

Ο υπουργός έχει μηνυθεί, από τον δικηγόρο, για το γεγονός ότι απέτρεψε τα αστυνομικά όργανα από το να κάνουν το καθήκον τους σπρώχνοντάς και απειλώντας τους σύμφωνα με τον δικηγόρο. Από την άλλη, στο πλαίσιο της ίδιας μηνύσεως, ο κος Φλωρίδης εγκαλείται διότι απευθύνθηκε στον δικηγόρο λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Θα χάσεις την άδεια σου. Θα δεις τι θα πάθεις αύριο εσύ και τι θα σου κάνω. Έχεις συνεργούς την Αστυνομία και εισβάλλατε παράνομα στο Υπουργείο».

Ο δικηγόρος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Γ. Φλωρίδη και της υπηρεσιακής γραμματέως του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Β. Γιαβή.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ίδιος ο Ιωάννης Απατσίδης, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας κι ενώ ήταν σε συνεννόηση να παραλάβει τα έγγραφα από την Βασιλική Γιαβή διαπίστωσε πως απουσίαζαν έγγραφα και ότι του ζητήθηκε εξουσιοδότηση του εαυτού του.

«Η γραμματέας της κας Γιαβή ήρθε και έδωσε να υπογράψω ένα έγγραφο. Στο πρωτόκολλο εγγράφων παράδοσης ήταν ένα γενικό έγγραφα που έγραφε, σας παραδίδω όλα όσα λέει ο εισαγγελέας», επισημαίνει ο Γ. Απατσίδης και εξηγεί πως «Έλειπε τουλάχιστον ένα έγγραφο από τα παραδοτέα έγγραφα».

Η αυτοδικία του Γ. Φλωρίδη

Ο δικηγόρος βλέποντας την απουσία εγγράφων κάλεσε την Αστυνομία διότι παρά την εισαγγελική παραγγελία δεν του δίνονταν όλα όσα αιτήθηκε.

«Ένας εκ των security επιχείρησε να προσεγγίσει τον αστυνομικό ο οποίος δεν το δέχτηκε. Συγκεκριμένα μίλησε με τον άνδρα της εταιρείας Ασφαλείας και του ανέφερε ότι πρέπει να συλληφθεί η κυρία Γιαβή και αυτός παρακώλυε». Σύμφωνα με τον Ι. Απατσίδη, ενόσω ο αστυνομικός αναζητούσε τη κα Γιαβη και ενώ εκείνη είχε εξαφανιστεί στα ενδότερα του Υπουργείου η γραμματέας της επιχείρησε να του αφαιρέσει τα έγγραφα. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους την προειδοποίησαν πως αυτό δε είναι νόμιμο… καθώς πλέον είχε αναλάβει η Αστυνομία και αφού ανέβηκαν πάνω για να εντοπίσουν τη Γιαβή εμφανίστηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης μαινόμενος.

Όπως καταγγέλλει ο Ι. Απατσίδης, ο κος Φλωρίδης έσπρωξε τους αστυνομικούς από τις σκάλες φωνάζοντας:

«Θα αποταχθείτε! Είστε παράνομοι εισβολείς! Να εξαφανιστείτε τώρα!» και πλησίασε τον δικηγόρο λέγοντάς του «Θα χάσεις την άδεια σου. Θα δεις τι θα πάθεις αύριο εσύ».

Έδιωξαν τους αστυνομικούς και τον δικηγόρο από τις σκάλες με βία και δεν τους επέτρεξαν να φύγουν με το ασανσέρ όπως ανέβηκαν. «Έδιωξαν μέσα από το Υπουργείο την Ελληνική Αστυνομία που έπραττε το καθήκον της. Υπάρχει τεράστια διαπλοκή και διαφθορά στο Υπουργείο και είναι καιρός όσοι ξέρουν να σπάσουν τη σιωπή», μας δήλωσε ο Γ. Απατσίδης ο οποίος σοκαρισμένος αποχώρησε μαζί με τους αστυνομικούς και εν συνεχεία προχώρησε στην υποβολή μηνύσεων.

Το «documentonews.gr» προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και με τον ίδιο τον Υπουργό. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες μας η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA