Κύκλωμα Εφοριακών - ΔΟΥ Χαλκίδας: Η άφιξη των 7 συλληφθέντων στα δικαστήρια από τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων - Προφυλακίστηκαν μόνο η 50χρονη Προϊσταμένη και η 67χρονη «Λίνα» που ήταν υπεύθυνη να δίνει φορολογικές ενημερώτητες, ελεύθεροι οι άλλοι 5 μέχρι τη δίκη δίνοντας χρηματική εγγύηση από 10.000 εως 20.000 ευρώ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κύκλωμα Εφοριακών - ΔΟΥ Χαλκίδας: Η άφιξη των 7 συλληφθέντων στα δικαστήρια από τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων - Προφυλακίστηκαν μόνο η 50χρονη Προϊσταμένη και η 67χρονη «Λίνα» που ήταν υπεύθυνη να δίνει φορολογικές ενημερώτητες, ελεύθεροι οι άλλοι 5 μέχρι τη δίκη δίνοντας χρηματική εγγύηση από 10.000 εως 20.000 ευρώ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Καρέ - καρέ η άφιξη των «7» κατηγορουμένων στα Δικαστήρια Χαλκίδας την Παρασκευή (24-05-2024) από πολυπληθή ομάδα στελεχών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, τα οποία συνέλαβαν μυστικά από τις αστυνομικές, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές της Χαλκίδας, από την αρχή εως το τέλος, για την δυσώδη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει, θησαύριζαν στην υγεία των κορόιδων με μίζες και εκβιασμούς επιχειρηματιών και ιδιωτών στη ΔΟΥ Χαλκίδας που είχε μετατραπεί σε παραμάγαζο, σύμφωνα με την δικογραφία των αδιάφθορων, η οποία εμπεριέχει πλούσιο υλικό και συνομιλίες - «φωτιά»...

Χαρακτηριστικό είναι ότι αφού τους οδήγησαν στα Δικαστήρια Χαλκίδας, κάτι που ξίνισε πολλούς λόγω των διάφορων «στενών» σχέσεων που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία, αλλά λόγω αρμοδιότητας έπρεπε οι συλληφθέντες να μεταφερθούν εκεί, οι αδιάφθοροι δεν έφυγαν δευτερόλεπτο από τον εσωτερικό χώρο των δικαστηρίων, καθ΄΄ολη την διάρκεια των απολογιών των «7» που ολοκληρώθηκε για πάνω από 10 ώρες.

Σύμφωνα μάλιστα και με πληροφορίες του EviaZoom.gr οι ίδιοι επιχειρηματίες που κατήγγειλαν το κύκλωμα είχαν ενημερώσει και εκείνοι το Εσωτερικών Υποθέσεων ότι: «Η Χαλκίδα είναι διεφθαρμένη και θα διαρρεύσει αμέσως».

Τελικά με ομόφωνη απόφαση ο Ανακριτής Χαλκίδας αποφάσισε:

- Την Προφυλάκιση της 50χρονης Προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας Εύης (Ευανθίας) Τύλη που κατηγορείται ως αρχηγός - εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης.

- Την Προφυλάκιση της 67χρονης Ευαγγελίας από την Χαλκίδα γνωστή ως «Λίνα» όλα αυτά τα χρόνια στη ΔΟΥ που ήταν το «δεξί» χέρι της 50χρονης σύμφωνα με την δικογραφία και ήταν η υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας.

- Ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι «5» με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη (χρηματική εγγύηση από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρών σε αστυνομικά τμήματα), οι οποίοι είναι οι εξής:

1. Η 56χρονη διεκπεραιώτρια Α.Κ. , γεννηθείσα στην Αμάρυνθο του Δήμου Ερέτριας (ζωτικό μέλος υποομάδας Αρχηγού) - (οδηγήθηκε με µε καλυµµένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της στα δικαστήρια και έφυγε από άλλη είσοδο για να αποφύγει τους δημοσιογράφους και τις κάμερες).

2. Ο 62χρονος λογιστής Β.Β. που έχει λογιστικό γραφείο στη Χαλκίδα (ζωτικό μέλος υποομάδας Αρχηγού). Είχε μάλιστα μία θέση και στο Επιμελητήριο της Εύβοιας στη Χαλκίδα και γνώριζε τις φορολογικές εκκρεμότητες των επιχειρήσεων και ιδιωτών - (οδηγήθηκε µε καλυµµένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του στα δικαστήρια και έφυγε από άλλη είσοδο για να αποφύγει τους δημοσιογράφους και τις κάμερες).

3. Ο 52χρονος Δ.Τ. , γεννηθείς στη Γερμανία, ο οποίος ήταν Υποδιευθυντής της ΔΟΥ Χαλκίδας και Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου - (μέλος υποομάδας Αρχηγού) - (οδηγήθηκε στα δικαστήρια χωρίς να έχει καλυµµένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έφυγε κανονικά από την μπροστινή είσοδο που ήταν έξω από αυτή δημοσιογράφοι και κάμερες).

4. Ο 54χρονος Δ.Κ. , γεννηθείς στην περιοχή Μανίκια του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ο οποίος ήταν Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου στη ΔΟΥ Χαλκίδας - (μέλος υποομάδας Αρχηγού) - (οδηγήθηκε στα δικαστήρια χωρίς να έχει καλυµµένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έφυγε από την μπροστινή είσοδο που ήταν έξω από αυτή δημοσιογράφοι και κάμερες).

5. Ο 50χρονος Σ.Μ. , γεννηθείς στη Δροσιά Χαλκίδας, ο οποίος ήταν υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας - (μέλος υποομάδας Αρχηγού) - (οδηγήθηκε στα δικαστήρια χωρίς να έχει καλυµµένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έφυγε και έφυγε από άλλη είσοδο για να αποφύγει τους δημοσιογράφους και τις κάμερες).

Είναι αυτονόητο ότι όλοι οι κατηγορούμενοι σε οποιαδήποτε υπόθεση, ακόμα και οι προφυλακισμένοι, έχουν το τεκμήριο αθωότητας, το οποίο δεν είναι αλά καρτ. Δεν ήταν ωστόσο λίγοι αυτοί που απόρησαν με την μη προφυλάκιση και των υπόλοιπων «5» σε μία τέτοια υπόθεση, με την δημοσιοποίηση τόσο στοιχείων, τόσο συνομιλιών, τόσων χρημάτων που βρέθηκαν, κ.α...

Η ίδια η Προϊστάμενη μάλιστα, που συνελήφθη μαζί με τους άλλους «6» την 21η Μαίου 2024 έπειτα από ακρως μυστική επιχείρηση από τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων και οδηγήθηκαν αρχικά στην Αθήνα, φέρεται να ομολόγησε προφορικώς εκεί στους αδιάφθορους, σύμφωνα με πληροφορίες, πως γνώριζε πριν πάρει μετάθεση στην συγκεκριμένη εφορία τι γινόταν και την πλησίασαν παλιά στελέχη της ΔΟΥ Χαλκίδας και της ζήτησαν να συμμετέχει και αυτή στην σπείρα για να αυξήσει το εισόδημα της. Συγκεκριμένα είπε προφορικά ότι πριν ακόμα λάβει τη θέση της ως Προϊσταμένη στη ΔΟΥ Χαλκίδας, τον Σεπτέμβριο του 2023, γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών διευκολύνσεων σε εταιρείες. Όπως φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: Όταν ανέλαβε τη θέση της Προϊσταμένης, την προσέγγισαν δύο υπάλληλοι, - η υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας και η διεκπεραιώτρια-, αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές της ανάγκες, πείθοντάς την να συμμετέχει ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες. Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα της απολογίας, η Προϊσταμένη αρνήθηκε να πει οτιδήποτε και δεν υπέγραψε την κατάθεση.

Δείτε ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ που κατέγραψε ο φακός του EviaZoom.gr, το οποίο έκανε ρεπορτάζ και βρισκόταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα Δικαστήρια όπου ολοκληρώθηκαν όλες οι απολογίες:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA