Συγκάλυψη Τέμπη - Μονταζιέρα Νο2: Διέγραψαν και 11 λεπτά συνομιλιών! Αυτά είναι τα ηχητικά των συνομιλιών πριν και μετά το «νεκρό» 11λεπτο (AUDIO) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Συγκάλυψη Τέμπη - Μονταζιέρα Νο2: Διέγραψαν και 11 λεπτά συνομιλιών! Αυτά είναι τα ηχητικά των συνομιλιών πριν και μετά το «νεκρό» 11λεπτο (AUDIO)

Τα ηχητικά με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες του ΟΣΕ αμέσως πριν και μετά το «νεκρό» 11λεπτο τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών δημοσιεύει το documentonews.gr...

Είναι το χρονικό διάστημα που ταυτίζεται με την περίεργη στάση του επιβατικού τρένου στη μέση του πουθενά λίγα λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση με την επιβατική αμαξοστοιχία, όπου έχουν «εξαφανιστεί» οι επικοινωνίες του νεκρού μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας με το σταθμάρχη Λάρισας.

Αυτό άλλωστε κατήγγειλε η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας Γιώργου Κουτσούμπα σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας μέσω του συνηγόρου της Βασίλη Ζησιμάτου κάνοντας λόγο για «αλλοίωση στοιχείων» και «εξαφάνιση» συνομιλιών με στόχο την ενοχοποίηση του νεκρού μηχανοδηγού.

Ειδικότερα η ώρα είναι 23:07:54 (ώρα καταγραφής 22:56:54). Την ώρα εκείνη η επιβατική αμαξοστοιχία έχει σταματήσει ανεξήγητα έξω από το σταθμό της Λάρισας, από όπου έχει αναχωρήσει στις 23:02 το βράδυ. Έχει ήδη μπει με «ευθύνη του Σταθμάρχη Λάρισας» στη γραμμή καθόδου, αντί για τη γραμμή ανόδου που έπρεπε κανονικά. Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η εμπορευματική αμαξοστοιχία η οποία έρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στη μηνυτήρια αναφορά ο μηχανοδηγός έχει αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά και σταματά προκειμένου να πάρει οδηγίες.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο σταθμάρχης της Λάρισας να συνομιλεί με άγνωστο άντρα (όχι τον μηχανοδηγό Κουτσούμπα). Είναι η υπ’ αριθμόν 70 συνομιλία της έκθεσης απομαγνητοφώνησης με κωδικό CH1 000003e6_443, αρχείο διάρκειας 15 δευτερολέπτων.

ΗΧΗΤΙΚΟ 1 - ΑΚΟΥΣΤΕ:

Ο καταγεγραμμένος διάλογος έχει ως εξής:

Αντρας: Βασίλη ακούς;

Σαμαράς Βασίλειος: Ελα, λέγε.

Αντρας: Ξέχασα τον φάκελο, δώσ’ τον το πρωί, γράψε μηχανοδηγοί Βόλου και δώσ’ τον το πρωί να ’ρθει.

Σαμαράς Βασίλειος: Καλώς καλώς.

Ακολουθούν 11 λεπτά ανεξήγητης σιωπής. Είναι εντυπωσιακό ότι στις συνομιλίες του ΟΣΕ δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ του νεκρού μηχανοδηγού με το σταθμάρχη Λάρισας, παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει.

Η αμέσως επόμενη συνομιλία που καταγράφεται είναι 11 λεπτά μετά. Η ώρα είναι 23:19 (ώρα καταγραφής 23:07:24). Ο σταθμάρχης Λάρισας συνομιλεί με δύο άντρες. Είναι το αρχείο CH1 000003e7_443 διάρκειας 16 δευτερολέπτων. Λιγότερο από ένα λεπτό πριν τα δύο τρένα έχουν συγκρουστεί μετωπικά.

ΗΧΗΤΙΚΟ 2 - ΑΚΟΥΣΤΕ:

Αντρας 1: Λάρισα, δεν έχουμε ρεύμα.

Αντρας 2: Σταθμός ακούει. 

Σαμαράς Βασίλειος: Πού δεν έχεις ρεύμα.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA