Χαλκίδα - Σχολή Πεζικού: Με Νίκο Δένδια ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα - Σχολή Πεζικού: Με Νίκο Δένδια ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή (10-05-2024) πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού Χαλκίδας, η τελετή εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς...
Επίσημος Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην τελετή εορτασμού ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος έδωσε το «παρών», παρακολουθώντας από κοντά όλη την τελετή, τη Δοξολογία καταθέτοντας και στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων 3ου Συντάγματος Πεζικού. Παράλληλα είδε και περιηγήθηκε στα στρατιωτικά οπλικά συστήματα και μέσα στον προαύλιο χώρο της Σχολής.
Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας Υποστράτηγος Γεώργιος Καπράλος, καθώς και οι επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης και Γεώργιος Καμπάς, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες στελεχών από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, οι βουλευτές Εύβοιας της ΝΔ Θανάσης Ζεμπίλης, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιού (Γιώτα) Πούλου, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Καζάνη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Δημήτριος Σέρρας κ.ά.
Μετά το πέρας του εορτασμού, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε:
«Εορτάζουμε σήμερα τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Ελληνικού Στρατού. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η γιορτή αυτή δεν αφορά μόνον τα λαμπρά επαγγελματικά Στελέχη του Ελληνικού Στρατού, τη ραχοκοκαλιά του. Ο Ελληνικός Στρατός είναι κάτι πολύ ευρύτερο. Αφορά όλους αυτούς που φορούν, φόρεσαν και θα φορέσουν την έντιμη στολή του Έλληνα Στρατιώτη και Αξιωματικού. Η γιορτή, λοιπόν, αυτή είναι ευρύτερη. Αφορά το παρόν, αφορά το παρελθόν, αφορά το μέλλον και εορτάζεται από όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής, από την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της.
Γιατί ο Στρατός έχει ένα διπλό καθήκον: Καταρχήν, είναι μια ισχυρή δύναμη αποτροπής, προφυλάσσει την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας. Αλλά είναι και μια δύναμη συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία την ώρα της ανάγκης της. Με αυτή, λοιπόν, τη διπλή σημασία ο Ελληνικός Στρατός έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.Με την "Ατζέντα 2030", οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Ελληνικός Στρατός οδηγούνται σε μια νέα εποχή. Έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως απαιτείται.Χρόνια Πολλά και καλά! Χριστός Ανέστη και ο Θεός να προστατεύει τον Στρατό μας, τα Στελέχη μας, την ελληνική κοινωνία, την Πατρίδα, το Έθνος. Σας ευχαριστώ πολύ».

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA