Η επεισοδιακή συνέντευξη του Μπελέρη στον Ευαγγελάτο μέσα από τις Αλβανικές φυλακές - H ξαφνική διακοπή όταν μιλούσε για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και η δεσμοφύλακας που πηγαινοέρχεται επιδεικτικά... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Η επεισοδιακή συνέντευξη του Μπελέρη στον Ευαγγελάτο μέσα από τις Αλβανικές φυλακές - H ξαφνική διακοπή όταν μιλούσε για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και η δεσμοφύλακας που πηγαινοέρχεται επιδεικτικά... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρώτη του συνέντευξη μέσα από τις Αλβανικές φυλακές παραχώρησε ο Φρέντι Μπελέρης στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο την Παρασκευή (31-05-2024)...

Ωστόσο, αυτή διεκόπη ξαφνικά όταν ξεκίνησε να αναφέρεται στα προβλήματα των Ελλήνων της Χειμάρρας και να αναπτύσσει τις θέσεις του τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μία δεσμοφύλακας πηγαινοέρχεται επιδεικτικά πίσω από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

«Είμαι ο μόνος υποψήφιος που δεν έχω τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους ψηφοφόρους και να κάνω προεκλογική εκστρατεία, αλλά έχω την τύχη να μιλάνε για εμένα η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και όσοι με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια», είπε αρχικά ο Μπελέρης.

Και πρόσθεσε ότι: «το καθεστώς Ράμα αποφάσισε μέσα σε μια μέρα να με φυλακίσει για αυτά που πιστεύω με μία δίκη – παρωδία και με μια διαδικασία που δεν έχει να κάνει με το κράτος δικαίου».

Όπως σημείωσε, δεν έχει ιδιαίτερη μεταχείριση στις φυλακές, είναι μόνος σε ένα κελί. «Ξυπνάω το πρωί και έχω την εικόνα της Παναγίας μπροστά μου, που μου είχε χαρίσει ο Μακαριώτατος Αναστάσιος και τη φωτογραφία της οικογένειας μου. Είναι μια δύσκολη κατάσταση».

Εφόσον εκλεγεί ευρωβουλευτής ποιοι είναι οι στόχοι του;

«Επί 30 χρόνια υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Αυτά που είναι αυτονόητα για την Ελλάδα για εμάς δεν είναι. Δεν έχουμε το δικαίωμα στην περιουσία, στον αυτοπροσδιορισμό, στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Δεν ισχύει για εμάς το τεκμήριο της αθωότητας. Για όλα αυτά θα παλέψω στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο», αποκρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης.

Γιατί επιλέγει τις Βρυξέλλες; - Ερωτώμενος γιατί επιλέγει την ευρωβουλή και δεν παραμένει εκεί για να διεκδικήσει τον Δήμο Χειμάρρας, τόνισε:

«Δεν παρατάω τη Χειμάρρα. Έστω και με μια ημέρα καταδίκης δε θα μπορώ να έχω ξανά τον οποιοδήποτε πολιτικό ρόλο στην Αλβανία. Ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού από άλλο μετερίζι να παλέψω για τα ίδια πράγματα και θέλω να τον ευχαριστήσω. Δεν τα παρατάω και δεν κάνω τη χάρη στον Ράμα. Απλά είναι μονόδρομος».

Παράλληλα, κατήγγειλε:

«Έχουν εφεύρει μάρτυρα που τον πλήρωσαν, έχουν χρησιμοποιήσει πλαστό ποινικό μητρώο και έχει κάνει την έναρξη της ποινικής μου δίωξης μια εισαγγελέας αναρμόδια. Η δικαστής που με δίκασε έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα και η δικαστής του εφετείου μου έχει ήδη δικάσει αιτήσεις μου που δεν θα έπρεπε. Στο εφετείο όλα δείχνουν ότι θα καταδικαστώ. Μετά την καταδίκη μου δεν θα μπορώ να ασκήσω κανένα πολιτικό δικαίωμα στην Αλβανία. Το ευρωκοινοβούλιο ίσως να είναι και μεγαλύτερο «εργαλείο» για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων απ΄ότι ο Δήμος Χειμάρρας».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, μέσα Ιουνίου αναμένεται η απόφαση του εφετείου. «Μπορεί να αποφυλακιστώ αν αλλάξουν οι όροι κράτησης ή αφαιρεθούν οι τέσσερις μήνες που υπολείπονται… Δυστυχώς ο Ράμα σε κάποια πράγματα, όπως το πώς απαλλοτρίωσε τις περιουσίες των Ελλήνων, έχει ξεπεράσει τον Ερντογάν. Το 1960 το κομμουνιστικό καθεστώς δήμευσε τις περιουσίες, το 1991 έγινε η μεταπολίτευση και 34 χρόνια μετά ακόμα δεν τις έχουμε πάρει πίσω. Όλο αυτό είναι σκόπιμο».

Στο σημείο αυτό, ο Φρέντι Μπελέρης ξεκίνησε να απαριθμεί τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο, ωστόσο η σύνδεση διεκόπη και δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί ποτέ, κάτι που μόνο τυχαίο δεν ήταν όπως είπε και ο παρουσιαστής.

Στο Live News μίλησε και η κόρη του Φρέντι Μπελέρη, Ερμιόνη.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA