Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Με απασχολεί ιδιαίτερα ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών σε πολιτικούς και θεσμούς έχει τραυματιστεί, άνθρωποι που είναι πολιτικοί ή κατέχουν διάφορες θέσεις εξουσίας νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Με απασχολεί ιδιαίτερα ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών σε πολιτικούς και θεσμούς έχει τραυματιστεί, άνθρωποι που είναι πολιτικοί ή κατέχουν διάφορες θέσεις εξουσίας νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό...» (ΦΩΤΟ)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Παρασκευή (05-07-2024) την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος, καθώς αντιλαμβάνεται και ο ίδιος πλέον την «πικρή» πραγματικότητα που δεν «έβλεπε» τόσο καιρό που κυβερνά...

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα να σταθώ σε ένα ζήτημα το οποίο με απασχολεί ιδιαίτερα, και το οποίο νομίζω ότι έχει να κάνει και με το μήνυμα το οποίο οι πολίτες μας έστειλαν στις ευρωεκλογές. Οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση και από το πολιτικό σύστημα αποτελεσματικότητα, πρώτα και πάνω απ’ όλα. Έχουν όμως και πολλές υψηλές απαιτήσεις ως προς τις συμπεριφορές ανθρώπων που είναι πολιτικοί ή κατέχουν διάφορες θέσεις εξουσίας και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό. Δυστυχώς η εμπιστοσύνη των πολιτών σε πολιτικούς και θεσμούς έχει τραυματιστεί και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια πλέον να επανέλθει το αίσθημα εμπιστοσύνης, πρέπει να ξαναχτιστεί...»

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ,μεταξύ άλλων, από τη μεριά της:

«Κύριε Πρόεδρε, πολύ σωστά αναφερθήκατε σε αυτό το θέμα γιατί το αίσθημα εμπιστοσύνης αποτελεί το θεμέλιο της συνύπαρξης και της κοινωνικής συνοχής. Το ίδιο και η καταπολέμηση των ανισοτήτων, η προστασία των μεσαίων στρωμάτων, των ευάλωτων ομάδων. Και για αυτό πράγματι θα πρέπει να καταπολεμηθεί. Θα πρέπει, ακριβώς επειδή οι δημόσιες υπηρεσίες αφορούν το γενικό καλό, να είναι υψηλού επιπέδου, και βέβαια κανένας να μην αισθάνεται μόνος ή πολίτης δεύτερης κατηγορίας...»

Πληροφορίες: Τα Νεα/Το Βημα

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA