ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ανεκδιήγητοι Μητσοτάκης και Φλωρίδης φιμώνουν και άλλο τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα της θέσης 107 στην ελευθερία του Τύπου...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ανεκδιήγητοι Μητσοτάκης και Φλωρίδης φιμώνουν και άλλο τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα της θέσης 107 στην ελευθερία του Τύπου...»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που εστάλη στο EviaZoom.gr την Δευτέρα (08-07-2024) αναφέρει:

«Οι ανεκδιήγητοι Μητσοτάκης και Φλωρίδης φιμώνουν και άλλο τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα της θέσης 107 στην ελευθερία του Τύπου...

Την περασμένη Παρασκευή 5/7 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η τροποποίηση του νόμου 3090/2002 περί της τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής μετάδοσης της δίκης που “ρίχνει μαύρο” στη μετάδοση μέσω διαδικτύου σε σχεδόν πραγματικό χρόνο των διαλόγων κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σημαντικών δικών. 

Η τροποποίηση, που μεταξύ άλλων απαγορεύει “και την κινηματογράφηση, μαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση και αποτύπωση της δίκης μέσω ειδικού λογισμικού που μετατρέπει τον προφορικό λόγο σε γραπτό”, είναι ένα κατασταλτικό μέτρο που αν δεν ανατραπεί θα “φιμώσει” και τα “παρατηρητήρια” δικών εύλογου δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής ή εκείνη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. 

Η σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δη του ανεκδιήγητου υπ. Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη να απαγορεύσουν στην ουσία την ακριβή πληροφόρηση για τέτοιες δίκες αποτελεί πλήγμα στη θεμελιώδη αρχή της δημοσιότητας της δίκης, "φιμώνει τους" δημοσιογράφους, “μαυρίζει” κι άλλο το τοπίο της ενημέρωσης στην Ελλάδα της θέσης 107 στην ελευθερία του Τύπου. 

Καλούμε τους δικηγορικούς συλλόγους και τις δημοσιογραφικές ενώσεις να αντιδράσουν στην αυταρχική νομοθετική ρύθμιση, την οποία πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να αποσύρει. Ας μη μαυρίσει κι άλλο η δημοκρατία».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA