Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Αθήνας όταν το ασανσέρ έκανε ελεύθερη πτώση από τον 3ο όροφο την Κυριακή (10-08-2025)...Σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί ο Χρήστος Αργύρης, επιμελητής Α ακτινολογίας στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου εργαζομένων «ΓΝΑ Γεννηματάς», το ασανσέρ έπεσε στο κενό από τον 3ο όροφο του νοσοκομείου «Γεννηματάς» στο ισόγειο και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.
Μάλιστα, μέσα στο ασανσέρ εκείνη την ώρα, βρισκόταν εργαζόμενη τεχνολόγος με βαρύ ακτινολογικό μηχάνημα, η οποία τελευταία στιγμή κατάφερε να πηδήξει έξω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τεχνολόγος τη στιγμή που έβγαινε από το ασανσέρ, άρχισε να υποχωρεί και τη βοήθησε συνάδελφός της να πηδήξει για να βγει έξω, μαζί μάλιστα με το μηχάνημα. Ακολούθως, με ανοιχτή την πόρτα ο θάλαμος υποχώρησε και βρέθηκε στο ισόγειο.
«Αν είχαμε θύματα, σκοτωνόταν η συνάδελφος ή τραυματιζόταν βαριά θα έφταιγε πάλι η κακιά η ώρα ή η “απουσία αξιολόγησης ” των δημοσίων υπαλλήλων; Τι θα γινόταν αν υπήρχε φορείο με ασθενή σε αυτό το ασανσέρ; Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη; αναφέρει ο Χρήστος Αργύρης, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιανουαρίου 2025 είχε πέσει ασανσέρ στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταύρος» και είχαν τραυματιστεί 4 άτομα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Ιανουαρίου 2025, είχε πέσει ασανσέρ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
















