Λίγες μέρες μετά την πανωλεθρία στην Σκωτία με το 3-1, η Εθνική Ελλάδας έχασε επίσης 3-1 από την Δανία το βράδυ της Κυριακής (12-10-2025) και «έσβησε» και επίσημα με εφιαλτικό τρόπο το όνειρο της Ελλάδας να αγωνιστεί στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026...Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε μέχρι και τερματοφύλακα, χρησιμοποίησε και διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με τoν αγώνα με την Σκωτία, αλλά η Ελλάδα πραγματοποίησε μία ακόμη άθλια και τραγική εμφάνιση, κάνοντας και τα συνηθισμένα κωμικά λάθη, και αποκλείστηκε από μία ακόμη κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση (έχει να παίξει σε EURO και ΜΟΥΝΤΙΑΛ από το 2010 και το 2014) , μόλις στην 4η αγωνιστική του ομίλου, μένοντας στους 3 βαθμούς και ενώ απομένουν δύο ακόμα ματς. Δανία και Σκωτία έχουν από 10 βαθμούς.
Έτσι η Ελλάδα που έφαγε 9 γκολ σε 3 συνεχόμενους αγώνες, όπως εδώ και 12 χρόνια, δεν θα είναι μία από τις 48 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Μουντιάλ του 2026, παίζοντας και σε ένα βατό όμιλο καθώς είχε αποφύγει ομίλους που ήταν μέσα μεγαθήρια όπως Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Πορτογαλία, κ.α.
Η Ελλάδα ήθελε μόνο το "διπλό" για να έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης για το Μουντιάλ του 2026, ωστόσο μόνο όνειρο νυκτός ήταν αυτός ο στόχος. Η κυρίαρχη και ανώτερη Δανία σε ρυθμό προπόνησης έκλεισε το ημίχρονο με 3-0 σκορ, και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε με αλλαγές μιας και το ματς είχε κριθεί χάνοντας παράλληλα και άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ (σ.σ. είχε και δύο δοκάρια).
"Μιλάμε για την απόλυτη αποτυχία...", ήταν το μόνο που ψέλισε στο τέλος του αγώνα στους δημοσιογράφους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Χόιλουντ (22΄), Άντερσεν (40΄) και Ντάμσγκααρντ (41΄) , οι σκόρερ της Δανίας.
Το μόνο που κατάφερε η τραγική Ελλάδα ήταν να μειώσει με τον Τζόλη στο 63΄.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ και ενώ απομένουν 2 παιχνίδια για να ολοκληρωθεί ο όμιλος:
ΔΑΝΙΑ 10 (12-1)
ΣΚΩΤΙΑ 10 (7-2)
ΕΛΛΑΔΑ 3 (7-10)
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 0 (2-15)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΟΥ:
Δανία - Ελλάδα 3-1
Σκωτία - Λευκορωσία 2-1
Οι συνθέσεις:
Δανία (Μπράιαν Ρίμερ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκαρντ, Κρίστιανσεν, Μάϊλε, Νόργκαρντ, Φρόχολντ (90’+2′ Ο΄ Ράιλι), Χιούλμαντ, Ίσακσεν (75′ Ντόργκου), Ντάμσγκαρντ (70′ Έρικσεν), Χόιλουντ (70′ Μπίερεθ).
Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Ρότα, Κουρμπέλης (64′ Σιώπης), Ζαφείρης, Μπακασέτας (64′ Παυλίδης), Καρέτσας (64′ Μασούρας), Τζόλης, Ιωαννίδης (64′ Κωνσταντέλιας).
ΒΙΝΤΕΟ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:
















