Ετοιμόρροπο, διαλυμένο και χωρίς θέρμανση παραμένει το ΕΠΑΛ Χαλκίδας - Ο Γιώργος Σπύρου για τις εγκληματικές ευθύνες της Βάκα - «Λοιπόν είναι ή δεν είναι κανίβαλοι;» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
13 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER ΚΕΝΤΡΙΚΟ_ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ / EviaZoom.gr
 

Ετοιμόρροπο, διαλυμένο και χωρίς θέρμανση παραμένει το ΕΠΑΛ Χαλκίδας - Ο Γιώργος Σπύρου για τις εγκληματικές ευθύνες της Βάκα - «Λοιπόν είναι ή δεν είναι κανίβαλοι;» (ΦΩΤΟ)

Η σχετική ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων, Γιώργος Σπύρου με την παράταξη «Άμεσα Νέο Ξεκίνημα» την Τρίτη και την Τετάρτη (13/14-01-2026): 

«Η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας ήταν και συνεχίζει δυστυχώς να είναι επιεικώς απαράδεκτη και αποκαρδιωτική. 

Έχουμε αναδείξει επανειλημμένα τα κτιριοδομικά και μηχανολογικά προβλήματα αυτού του σχολικού συγκροτήματος χωρίς δυστυχώς να έχει υπάρξει καμία ουσιαστική πρόοδος. 

Ένα από αυτά είναι και το πρόβλημα της θέρμανσης, αφού οι καυστήρες του καλοριφέρ είναι πεπαλαιωμένοι, για χρόνια ασυντήρητοι και σε πολύ κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να έχει κριθεί επικίνδυνη όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για την ασφάλεια της εκεί εκπαιδευτικής κοινότητας.

Έτσι στην φετινή σχολική περίοδο, εν αναμονή της αντικατάστασης τους (πόσο ακόμη θα περιμένουμε;), ήσαν εκτός λειτουργίας και η θέρμανση μερικών μόνο αιθουσών γινόταν με αερόθερμα που έφερναν οι μαθητές, ή με air condition που ήσαν δωρεές ιδιωτών. 

Λόγω του ψύχους που επισκέφτηκε πρόσφατα την χώρα μας επικοινώνησα με το διευθυντή της παραπάνω σχολικής μονάδας, που με ενημέρωσε ότι θα λειτουργήσει το υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης από σήμερα Δευτέρα 12, Ιανουαρίου (με τους προβληματικούς και επικίνδυνους καυστήρες για την καλή λειτουργία των οποίων δεν υπογράφει κανείς).

Η κατάσταση στο ΕΠΑΛ της Χαλκίδας σίγουρα δεν είναι καθόλου καλή. 

Όμως το μάθημα σε συνθήκες ψύχους ισοδυναμεί με σωματικό βασανιστήριο. 

Οι μαθητές του, μπορεί στην πλειονότητά τους να προέρχονται από μη προνομιούχες οικογένειες. 

Όμως η Πολιτεία, ο Δήμος, δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να τα αντιμετωπίζει σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Ο Γιώργος Σπύρου αναφέρει στη συνέχεια:

«Στο Δήμο Χαλκιδέων αρχίσαμε πλέον να τρώμε τις σάρκες μας. 

Αντί να αντικαταστήσουν, ή έστω να επισκευάσουν, τον καυστήρα του ΕΠΑΛ για να ζεσταθούν τα παιδάκια που κάνουν μάθημα όλο το χειμώνα στην παγωνιά, ξηλώσανε τον καυστήρα από το κλειστό γυμναστήριο της Κανήθου για να τον συνδέσουνε στο σχολείο.

Στη Χαλκίδα εφεξής θα παγώνουμε εκ περιτροπής. 

Ε λοιπόν, είναι ή δεν είναι, κανίβαλοι;;;»

ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA