Κάρυστος: Υπό έλεγχο η τεράστια πυρκαγιά που έκαψε σπίτια στο Πόρτο Λάφια! Πληροφορίες ότι η φωτιά προήλθε από καλώδια της ΔΕΗ - Δείτε τι λέει ο δήμαρχος και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κάρυστος: Υπό έλεγχο η τεράστια πυρκαγιά που έκαψε σπίτια στο Πόρτο Λάφια! Πληροφορίες ότι η φωτιά προήλθε από καλώδια της ΔΕΗ - Δείτε τι λέει ο δήμαρχος και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό έλεγχο τέθηκε η τεράστια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου (13-08-2016) στην περιοχή Πόρτο Λάφια, στην Κάρυστο, (δείτε ΕΔΩ) όπου νωρίτερα εκκενώθηκε ο οικισμός και σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πύρινη λαίλαπα που έφτασε μέχρι την θάλασσα - Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά προήλθε από καλώδια της ΔΕΗ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά στο Πόρτο Λάφια ξεκίνησε σε δασική έκταση από μία χαράδρα, και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Ο οικισμός εκκενώθηκε το μεσημέρι μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρουν πως η φωτιά προήλθε από καλώδια της ΔΕΗ, κάτι που ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος, είπε στην ΕΡΤ πως οι φλόγες πέρασαν μέσα από έναν παραθεριστικό συνεταιρισμό και προκλήθηκαν ζημιές σε πάνω από 15 με 20 σπίτια, σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό, ενώ κινδύνεψαν και ζωές. Ανέφερε ακόμη, πως η φωτιά πλέον έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα, σε απόσταση 300-400 μέτρων πια από τον οικισμό.

Το βράδυ, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά παρουσίαζε καλύτερη εικόνα και δεν κινδύνευαν σπίτια, ωστόσο οι άνεμοι εξακολουθούσαν να πνέουν ισχυροί.

Στην περιοχή παραμένουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.


Στο δεύτερο πύρινο μέτωπο (δείτε ΕΔΩ) στην περιοχή Αργυρό, στο Αλιβέρι, επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, καθώς και δύναμη από αέρος. Η πυρκαγιά έφθασε σε απόσταση 200 μέτρων από τον οικισμό Άγιος Δημήτριος ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο με την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και όπως αναφέρθηκε από την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, αλλά κατευθύνεται σε μια χαράδρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε δελτίο επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιών για την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Μάχη με τις φλόγες και στο Αλιβέρι (ΦΩΤΟ) 
Φωτιά στην Κάρυστο: Καίγονται σπίτια! Εκκενώθηκε οικισμός - Ο αέρας δεν αφήνει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να πετάξουν (ΦΩΤΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA