Απίστευτο: Μαθητές γυμνασίου καταδικάστηκαν επειδή τόλμησαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο - Θύελλα αντιδράσεων για την δικαστική απόφαση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Απίστευτο: Μαθητές γυμνασίου καταδικάστηκαν επειδή τόλμησαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο - Θύελλα αντιδράσεων για την δικαστική απόφαση

Δυστυχώς, παρεμφερή κατάπτυστη δικαστική απόφαση εκδόθηκε πρόσφατα και σε δίκη που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, με αποτέλεσμα να γίνει ακόμη και επίσημη καταγγελία στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς...

Πρωτοφανής καταδίκη σε σχολείο του Ρεθύμνου - Το Δικαστήριο καταδίκασε τρεις μαθητές της Τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου, σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, μετά από καταγγελία ότι πρωτοστάτησαν στην κατάληψη του σχολείου τους.

Τους τρεις μαθητές, κατήγγειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ίδιος ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου Ντριάρχος Σωκράτης, ως υπεύθυνους παρακώλυσης μαθημάτων. 

Ως εκ τούτου, τα παιδιά εμφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων, παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην κατάληψη, όμως τελικά τους επιβλήθηκε η ποινή της κοινωνικής εργασίας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 122 παρ. 1Ζ του ποινικού κώδικα. Πρόκειται για την πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά δεδομένα που λαμβάνεται ανάλογη απόφαση για μαθητές.

Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας που αναφέρει στην ανακοίνωση του:

Υπερβολική κρίνεται η απόφαση των δικαστικών αρχών που εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στιγματίζοντας 14χρονα παιδιά εφ’ όρου ζωής, επειδή συμμετείχαν σε μια κατάληψη.

Τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές.

Τι δήλωσε η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση που εάν δεν ασκηθεί έφεση θα στιγματίσει τους μαθητές, τόνισε στο NEWS247 η διευθύντρια ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Δέσποινα Νικολάου. Η Ομοσπονδία ζητά πλέον τη διαγραφή του διευθυντή από το Σωματείο, ενώ η κα Νικολάου κατηγόρησε το διευθυντή και για απόπειρα απόκρυψης του περιστατικού.

Το γεγονός, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς και καθηγητές, οι οποίοι μιλούν για απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό μέτρο συμμόρφωσης των μαθητών.

Η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο και στην εφημερίδα Έθνος

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA