ΒΑΣΙΛΙΚΟ : ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΒΑΣΙΛΙΚΟ : ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!

Συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Ρουμανίας για κλοπή καλωδίων χαλκού από εργοστάσιο στο Βασιλικό Χαλκίδας
Οι δράστες τραυμάτισαν 3 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι νοσηλέυονται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας
Η επεισοδιακή σύλληψη έγινε εχτές στις 20.15 το βράδυ.
Η αστυνομία ενημερώθηκε τηλεφωνικά για κλοπή κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη από άγνωστο αριθμό δραστών, οι οποίοι είχαν εισέλθει στις εγκαταστάσεις ανενεργού εργοστασίου στο Βασιλικό Χαλκίδας.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Γ΄ Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι αρχικά εντόπισαν σταθμευμένο έξω από το εργοστάσιο ένα ΙΧ στο οποίο επέβαινε ένας 37χρονος δράστης εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου» και συνελήφθη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου, εντοπίστηκαν κρυμμένοι στο πατάρι ο 45χρονος και ο 24χρονος, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς και προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, πέταξαν προς το μέρος των αστυνομικών διάφορα αντικείμενα (όπως καδρόνια, ρουλεμάν, σίδερα, κεραμίδια κ.λ.π.), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.
Μάλιστα ο 45χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει, πήδηξε από το πατάρι, ύψους περίπου έξι μέτρων!, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια και στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο 24χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο όχημα των δραστών και στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Τέσσερις κουλούρες με καλώδια χαλκού, μήκους 300 περίπου μέτρων, τις οποίες οι δράστες είχαν λίγη ώρα πριν αφαιρέσει από το εργοστάσιο. Τα ανωτέρω καλώδια χαλκού, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 6.000 ευρώ, αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του εργοστασίου.
  • Ένας  μεταλλικός κόφτης σιδήρου και μία  πένσα.
  • Τέσσερις χαρτοκόπτες και ένας φακός.
  • Δύο μαύρες κουκούλες και δύο ζεύγη γαντιών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ίδιοι δράστες τον περασμένο Ιούνιο και συγκεκριμένα την 03-06-2013 και 08-06-2013, είχαν προβεί και πάλι στην αφαίρεση χάλκινων καλωδίων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, με τη συνολική ζημιά που προξένησαν στις δύο αυτές περιπτώσεις να ανέρχεται, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας του εργοστασίου, στις 100.000 ευρώ.
Επιπλέον στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας που ανήκει σε 28χρονο υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι συνεργός των τριών συλληφθέντων και αναζητείται για να συλληφθεί.
Οι τρεις αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που τραυματίστηκαν μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο 45χρονος Ρουμάνος παραμένει για νοσηλεία φρουρούμενος.
Ο 37χρονος και ο 24χρονος οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA