ΦΘΙΩΤΙΔΑ : ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΙΣΤΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΦΘΙΩΤΙΔΑ : ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΙΣΤΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ

Από 5.000 έως 8.000 ευρώ η ταρίφα τους....
Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τουλάχιστον δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί προσπάθησαν να εξαπατήσουν τέσσερα άτομα στη Λαμία
.
Οι δράστες επικοινωνούσαν μαζί τους τηλεφωνικά και με το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου, το οποίο πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ζητούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από 5.000 έως 8.000 ευρώ
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τουλάχιστον δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί προσπάθησαν να εξαπατήσουν τρεις ημεδαπές ηλικίας 50, 74 και 50 ετών και ένα 40χρονο ημεδαπό, με το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου, το οποίο νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Ο ένας από τους δράστες τηλεφώνησε στα ανωτέρω άτομα και τους είπε ότι είναι γιατρός Νοσοκομείου των Αθηνών, στο οποίο νοσηλεύεται συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως ο γιος τους ή αδελφός τους) μετά από σοβαρό ατύχημα, απαιτώντας την καταβολή διαφόρων χρηματικών ποσών προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.
Ακολούθως ο δράστης έδινε το ακουστικό του τηλεφώνου σε συνεργό του, ο οποίος προσποιούμενος ότι κλαίει και είναι ο τραυματισμένος συγγενής τους, ενθάρρυνε τους «οικείους του» να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό που τους ζητούσε ο υποτιθέμενος γιατρός.

Συγκεκριμένα ο δράστης που προσποιούταν τον γιατρό απαίτησε:

· από την 74χρονη το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ,
· από την μία 50χρονη το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ,
· από την δεύτερη 50χρονη το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και
· από τον 40χρονο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.


Τα ανωτέρω άτομα και στις τέσσερις περιπτώσεις, είτε μιλώντας με τα οικεία τους πρόσωπα, είτε από την συνομιλία που είχαν με τους δράστες, αντιλήφθηκαν την σε βάρος τους απόπειρα απάτης και αρνήθηκαν να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, καταγγέλλοντας τα περιστατικά άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε στοιχείο για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών. 
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ σε βάρος των δύο τουλάχιστον δραστών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης κατά συρροή, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA