ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΧΟ ΧΡΙΣΤΟΦΗ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΧΟ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Ζάχος Χριστοφής έκανε γνωστό με ανακοίνωση ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον της ιστοσελίδας "Πρώτο Θέμα" για χτεσινό δημοσίευμα από τον Δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υπόθεση αφορά στην απ´ ευθείας ανάθεση έργου - με προταση του δημαρχου και του προεδρου της δημαρχιακης επιτροπής - υψους 644.000€ με μηδενικό ποσοστό έκπτωσης, στο οποιο προχωρησε ο πρώην Δήμος Αρτεμισίου Ευβοίας, ο οποιος στη συνέχεια εναχθηκε στον καλλικρατικό δήμο Αιδηψού. Ο σχετικός φάκελος έφτασε απο τον Μάρτιο του 2010 στη δικαιοσύνη, αλλα και στο υπουργειο Εσωτερικων καθώς υπήρξαν αντιδράσεις για τον τροπο ανάθεσης, αλλα και υπόνοιες για υπερβολικό ύψος στο κόστος του έργου.
Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι με απόφαση της Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή υπόθεση μπήκε στο αρχείο και όσον αφορά την δεύτερη περίπτωση το Εφετείο Αθηνών τον αθώωσε.
Ο καθένας μπορεί να προσφύγει στην Δικαισύνη όταν θίγεται η τιμή και η υπόληψη του. 
Το "πρώτο θέμα" πάντως δεν έγραψε όνομα αλλά φωτογράφισε τον Δήμαρχο, χωρίς να παίρνουμε θέση αν ισχύει το ρεπορτάζ ή όχι.
Στην ανακοίνωση του όμως επισημαίνει ότι θα κινηθεί δικαστικά και εναντίον του blog istiaianews, κάτι που μας έκανε μεγάλη εντύπωση.
Χωρίς να θέλουμε να υποστηρίξουμε το συγκεκριμένο blog, το μόνο που έκανε ήταν να αναδημοσιεύσει την είδηση από το "πρώτο θέμα" κάτι που θεωρητικά είναι νόμιμο, όταν δεν προσβάλλει με δικά του σχόλια το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Μάλιστα το blog ήταν αυτό που δημοσίευσε και την ανακοίνωση του Δημάρχου.
Μάλλον η οργή του Δημάρχου πήρε μπάλα και την istiaianews χωρίς να γνωρίζουμε αν έχει συμβεί κάτι άλλο στο παρελθόν.
Όπως δείχνουν τα πράγματα στα Δικαστήρια θα λάμψει η αλήθεια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η εφημερίδα Πρώτο Θέμα έχει γνώση της ανακοίνωσης.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου
" Απαντώντας στις αθλιότητες της ηλεκτρονικής σελίδας «Πρώτο Θέμα» και στο blog «Ιstiaianews» έχω υποχρέωση να προσφύγω στην Δικαιοσύνη για να υπερασπίσω την εντιμότητά μου, κάνοντας αγωγή στον συγκεκριμένο Δημοσιογράφο της ηλεκτρονικής σελίδας «Πρώτο θέμα» και του blog «Istiaianews». Το μόνο που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι η έκθεση των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με αριθμό 700/Α/2011 η οποία εκδόθηκε την 1/2/2012 δεν επισυνάπτει καμία κατηγορία τόσο σε εμένα όσο και στους Δημοτικούς Συμβούλους που κλήθηκαν εγγράφως να απολογηθούν, αφού διαπιστώθηκε η πλήρης νομιμότητα του έργου. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι με απόφαση της Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Όσον αφορά την δεύτερη περίπτωση το Εφετείο Αθηνών με αθώωσε . Όπως αντιλαμβάνεστε ο καταγγέλλων και πληροφοριοδότης σας για άλλη μια φορά σας παραπληροφόρησε."
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ Ι. ΖΑΧΟΣ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA