«ΛΑΒΡΟΣ» ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ SUPER MARKET CARREFOUR | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

«ΛΑΒΡΟΣ» ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ SUPER MARKET CARREFOUR

Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία, την απόλυση της συνδικαλίστριας Μαρίας Μπλάνας, τη σύλληψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Αντώνη Κούκουρα και Κώστα Παπακωνσταντίνου, καθώς και των άλλων Συνδικαλιστών, που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία -απεργιακή κινητοποίηση έξω από το κατάστημα Carrefour-Μαρινόπουλος.
Η πρακτική αυτή στοχεύει στον περιορισμό των Συνδικαλιστικών ελευθεριών, στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στην καταστολή των αγώνων για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων.
Η επιστράτευση των δυνάμεων ασφαλείας, σε ρόλο μηχανισμού καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων και επιβολής των εργοδοτικών συμφερόντων, δημιουργεί τεράστιες ευθύνες, τόσο στην πολιτική της ηγεσία, όσο και στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, που έθεσε τις δυνάμεις της στην υπηρεσία και τις εντολές των εκπροσώπων της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.».
Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων, σε μαζική συσπείρωση, μέσα στα Συνδικάτα, για την ανατροπή των αντεργατικών σχεδίων εργοδοσίας και κεφαλαίου και την ανατροπή των πολιτικών που διαμορφώνουν συνθήκες ασυδοσίας και ισοπέδωσης της Εργατικής Νομοθεσίας.
Καλούμε επίσης την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, να μην μετατρέπει τις δυνάμεις ασφαλείας σε υπερασπιστή των επιδιώξεων της εργοδοσίας των Βιομηχάνων και του κεφαλαίου.
Καταδικάζουμε τις τακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού της Carrefour-Μαρινόπουλος και ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου.

Νέο «χαστούκι» του ΣτΕ: Παράνομα τα εξοχικά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη Βόρεια Εύβοια

Παράνομο έκριναν ξανά οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι είναι το πολεοδομικό σχέδιο οικισμού στη Βόρεια Εύβοια των συναδέλφων τους, της Ένωσης...

Βίντεο - Ρεπορτάζ