Αλέξης Τσίπρας : Τελειωμένη η κυβέρνηση που στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια - Βίντεο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Αλέξης Τσίπρας : Τελειωμένη η κυβέρνηση που στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια - Βίντεο

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Τη βεβαιότητα ότι, «η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, προβλέποντας παράλληλα σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και τους συσχετισμούς.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει τον ελληνικό λαό για νέα μέτρα, την κάνει ολοένα και πιο αυταρχική, όλο και πιο επικίνδυνη και για τον λαό και για την δημοκρατία.
Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με μέσα ειρηνικά, δημοκρατικά, με σεβασμό στο σύνταγμα να αλλάξει τα δεδομένα, για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία. Είμαστε η πιό μεγάλη και αξιόπιστη δύναμη ομαλότητας, είπε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα διαφυλάξει την δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού όπως πάντα έκανε η αριστερά στην Ελλάδα και μάλιστα σε πολύ δύσκολες στιγμές.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει βρόμικο πόλεμο εναντίον όσων δεν θέλουν τα μνημόνια τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, «δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο διάλυσης της κοινωνίας χωρίς τη λαϊκή συναίνεση και για τον λόγο αυτό, γίνεται όλο και πιο επιρρεπής στον αυταρχισμό, στη φαιά προπαγάνδα, στην φαλκίδευση της δημοκρατίας».
«Μιά κυβέρνηση που σαπίζει, μιά κυβέρνηση τελειωμένη που στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια αλλά που πρέπει να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της, είναι η σημερινή εικόνα της κυβέρνησης», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι με βάση αυτές τις διαπιστώσεις «πρέπει να περιμένουμε το χειρότερο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο, με ψυχραιμία και επιμονή».

Ήδη, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταρτίζονται σχέδια για να διασωθούν και υπογράμμισε ότι υπάρχει μιά μειοψηφική ομάδα γύρω από τον κ. Σαμαρά που επιχείρησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εσωτερικός εχθρός. Πρόσθεσε οτι το σχέδιο αυτό κατέρρευσε παταγωδώς γιατί ήμασταν έτοιμοι, αποφασιστικοί και αμείλικτοι, όπως θα είμαστε και στο μέλλον, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας που σημείωσε επίσης, ότι το σχέδιο αυτό αμφισβητήθηκε και από πολίτες και από κυβερνητικά στελέχη.

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Είπε οτι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τρόμο την προοπτική νέων μέτρων και προσποιείται ότι διαπραγματεύεται. Ομως, πρόσθεσε «δήθεν διαπραγματεύονται, δήθεν βάζουν κόκκινες γραμμές». 'Ομως, συνέχισε, δεν υπάρχει ούτε ένας στην Ελλάδα που να «τρώει» αυτή την προπαγάνδα των δήθεν της κυβέρνησης .

Για την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν
Αναφέρθηκε στο θέμα για πρώτη φορά και είπε ότι η πρόταση αυτή είναι τιμητική για τον ίδιο, αλλά κυρίως δικαιώνει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε επίσης ότι «θα δώσουμε τον αγώνα στην Ελλάδα για λογαριασμό όλης της Ευρώπης για να αλλάξουν οι συσχετισμοί» και να συγκροτηθεί ένα μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας.

Για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Μίλησε πάλι για τεράστιο σκάνδαλο και αναφερόμενος στη σχετική συζήτηση στη βουλή, είπε ότι «είδαμε την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα», ότι «προσπαθούν να στηρίξουν τον βασικό ύποπτο στο σκάνδαλο», δηλαδή τον κ. Βενιζέλο , ενώ δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει «και στη βουλή και στη δικαιοσύνη και παντού όπου μας επιτρέπουν οι θεσμοί» για να υπάρξει διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.
Τέλος, απευθυνόμενος και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «λιγότερη γκρίνια και περισσότερη δράση», ενώ τόνισε την ανάγκη «να διαφυλαχθεί το ήθος της αριστεράς και να κρατήσουμε ψηλά τα στοιχεία της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA