Αλλάζει στέγη το 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας - Φωτό | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Αλλάζει στέγη το 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας - Φωτό

Η Παρασκευή 6η Δεκεμβρίου ήταν η τελευταία ημέρα που τα παιδιά του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας φιλοξενήθηκαν στις τέσσερις αίθουσες και στα τρία κοντέινερ στην αυλή της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων, που μέχρι τώρα στέγαζαν με δυσκολίες και ανεπάρκειες τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.
Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, τα παιδιά του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας θα στεγαστούν στο νεο κτίριο που κατασκευάστηκε (με προϋπολογισμό 2,85 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση κατά 65% από το ΕΣΠΑ) σε παρακείμενο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, έκτασης 2 στρεμμάτων.
Η μεταστέγαση πραγματοποιείται με απόφαση του δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη (μετά από εισήγηση-πρόταση της προέδρου Ελένης Αϊδίνη και των μελών της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τη σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας).
Το νεόδμητο διδακτήριο έχει δύο πατώματα (ισόγειο και α΄ όροφο) συνολικού στεγασμένου χώρου 728 τ.μ., με 7 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσα ξένων γλωσσών, εργαστήριο εικαστικών και αισθητικής, βιβλιοθήκη, γραφεία δασκάλων, γραφείου συλλόγου γονέων και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ διαθέτει και ικανοποιητικό αύλειο χώρο.
Από τη νέα σχολική χρονιά, το 24ο Δημοτικό Σχολείο στους Αγίους Αναργύρους της Έξω Παναγίτσας, με το άνετο και σύγχρονο κτήριο του, αναμένεται να προσελκύσει παιδιά από τα γειτονικά 8ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία, αποφορτίζοντας ευεργετικά τον μαθητικό πληθυσμό τους.
Σημειώνεται ότι σε πρόσθετο κτίσμα στο νέο διδακτήριο, προβλέπεται και η μεταστέγαση του 24ου Νηπιαγωγείου.
Μεταστέγαση που όμως θα πραγματοποιηθεί αργότερα αφού υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες από πλευράς αναδόχου για την παραλαβή του.
ΦΩΤΟ: Έξω από το νέο κτίριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας την ημέρα παραλαβής του έργου, η πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ελένη Αϊδίνη με (από αριστερά) τον διευθυντή του σχολείου, Χαράλαμπο Κυράνα, τον διευθυντή της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργο Συρίμη, την επιβλέπουσα μηχανικό από πλευράς Περιφέρειας, Μαρίνα Κουτσούκου, τον μηχανικό του Δήμου, Γρηγόρη Ανυφαντή και εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA