Αλιβέρι : Τέλος στην καύση του RDF στο τσιμεντάδικό | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αλιβέρι : Τέλος στην καύση του RDF στο τσιμεντάδικό

Η αίτηση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου έγινε δεκτή, για την επίμαχη αδείας καύσης των σκουπιδιών RDF από την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι.
O Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Περιοχής Αλιβερίου υπέβαλε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (120359/1002/24-10-2013) αίτησης θεραπείας κατά των γνωστών αποφάσεων του Αντιπεριφέρειας Ευβοίας (υπ΄ αρ.1144/ Φ.14/674/27-03-2013 και υπ’αρ.342/01-04-2013) που αξιοποίησε η ΑΓΕΤ - LAFARGE για να ξεκινήσει την καύση του RDF στο τσιμεντάδικό της στο Μυλάκι Αλιβερίου.
Στις 5/12/2013 με δύο νέες αποφάσεις του, τις με αρ. πρωτ. 140407/1803 (ΑΔΑ: ΒΛΓΒ7ΛΗ-ΧΒ2) και 140409/1804 (ΑΔΑ: ΒΛΓΒ7ΛΗ-ΦΔ3, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς βάζει τέλος στο ασαφές καθεστώς πού είχε δημιουργηθεί γύρω από την δυνατότητα καύσης, αποδεχόμενος ουσιαστικά πολλά από αυτά που στην αίτηση θεραπείας ο Σύλλογός μας επικαλούνταν.
Η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας, με τα συγκεκριμένα καταγραφόμενα τεκμήρια που κάνει αποδεκτά , απαγορεύει την καύση καθιστώντας την μη νόμιμη, αποκαθιστά το τρωθέν κύρος του θεσμού, τιμά τις ομόφωνες αποφάσεις της επί του θέματος και εναρμονίζεται με την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της πολύπαθης περιβαλλοντικά περιοχής μας, ως όφειλε .

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου - για λογαριασμό των κατοίκων της περιοχής - ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη για τις δίκαιες αυτές αποφάσεις του, που δίνουν μια ανάσα στον αγώνα μας για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος που διαβιούμε. Ταυτόχρονα ευχαριστεί και τους Επικεφαλής όλων των Παρατάξεων άλλα και τους Περιφερειακούς Συμβούλους που σταθερά και έμπρακτα συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αίτημα και στήριξαν τον δίκαιο αγώνα του Αλιβεριώτικου λαού – ιδιαίτερα στην κρίσιμη τελευταία φάση του – να μην καεί από την ΑΓΕΤ το RDF στο Αλιβέρι.
Οι κάτοικοι της περιοχής μας, όπως απέδειξαν με τις συνεχείς κινητοποιήσεις τους, βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση να αντιμετωπίσουν κάθε αντιπεριβαλλοντική μεθόδευση της τσιμεντοβιομηχανίας, που πλέον έχασε κάθε ηθικό δικαίωμα στο να εμμένει στα σχέδια της, όταν επί πλέον εκκρεμεί η νομική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέσα από την Συντονιστική Επιτροπή φορέων κατά της καύσης RDF μαζί με τον λαό της Περιοχής μέχρι την οριστική δικαίωση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA