Χαλκίδα : "Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τα νέα διόδια στο Σχηματάρι" | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα : "Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τα νέα διόδια στο Σχηματάρι"

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του τόσο στην αύξηση των διοδίων τελών, ύψους 60% στον υφιστάμενο αμφίπλευρο σταθμό των Αφιδνών (από 2,10 στα 3,35 ευρώ) όσο και στην εγκατάσταση νέου αμφίπλευρου μετωπικού σταθμού διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας – Σχηματαρίου (με 0,75 ευρώ ανά διέλευση) που διαμορφώνουν το συνολικό κόστος μετακίνησης για Αθήνα με επιστροφή, από τα 4,20 ευρώ που είναι σήμερα σε 8,20 ευρώ, με την τελική αύξηση συνδυαστικά να ανέρχεται στο 95%.
Καταδικάζει την προτεινόμενη προς κύρωση στη Βουλή ανανεωμένη σύμβαση παραχώρησης για τους μεγάλους οδικούς άξονες, ως δηλωτική της υποταγής στα εργολαβικά συμφέροντα, αφού αποδέχεται πλήρως τους όρους τους και μετακυλύει το κόστος και το ρίσκο των έργων στο Δημόσιο και τους πολίτες.
Εκφράζει δε, την πολιτική βούληση για κατάργηση όλων των διοδίων ανά την επικράτεια.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εμποδίσει στην πράξη την κατασκευή του νέου Σταθμού Διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου – Χαλκίδας και ζητάει μεταξύ άλλων από τους βουλευτές να καταψηφίσουν στη Βουλή τις αναθεωρημένες συμβάσεις για την επανεκκίνηση των έργων αποπεράτωσης των μεγάλων οδικών αξόνων.
Πλέον ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης είναι εξουσιοδοτημένος να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε οι εργοταξιακές δυνάμεις του Δήμου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να παρέμβουν για να αποτρέψουν την εγκατάσταση του νέου Σταθμού, όταν αυτή επιχειρηθεί.

Στάση που υπερθεματίστηκε, μετά την ολοκλήρωση της διαλογικής συζήτησης και από τους πολιτικούς και τους εκπροσώπους φορέων που έλαβαν το λόγο στη διάρκεια της συνεδρίασης:
τον Βουλευτή Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγ. Αποστόλου, τον Βουλευτή Εύβοιας ΔΗΜΑΡ κ. Δημ. Αναγνωστάκη, τον εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Γεωργ. Μπαντούνα, τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Εύβοιας κ. Χρ. Θεοδουλίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κ. Κων. Κουλουρίδη, τον Συμπαραστάτη του Δημότη Δήμου Χαλκιδέων, κ. Αργ. Ελληνικό, τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Εύβοιας-Βοιωτίας κ. Κων. Λαγό, τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γεωργ. Μπουραντά, τον εκπρόσωπο του Εμπορο-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Εύβοιας και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως - Εθνικών Μεταφορών Εύβοιας κ. Θεόφ. Καρκαλή, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εύβοιας κ. Ηλ. Θαλάσση, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κ. Μιλτ. Χέλμη,  τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας κ. Στεφ. Μπασινά, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων κ. Δημ. Γεωργακόπουλο, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας κ. Κων. Βράκα, τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου κ. Ιωαν. Τήνιο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Γεωργ. Μητροπέτρο, τον εκπρόσωπο του Δικτύου Αντίστασης & Αλληλεγγύης κ. Γεωργ. Ακριώτη και τον εκπρόσωπο της Νεολαίας του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» κ. Μαν. Μεγαγιάννη.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA