Εύβοια : Βγάζουν σε πλειστηριασμό το σπίτι 60χρονου καρκινοπαθή με άρρωστο ανήλικο παιδί! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια : Βγάζουν σε πλειστηριασμό το σπίτι 60χρονου καρκινοπαθή με άρρωστο ανήλικο παιδί!

Δικαστική απόφαση βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι ενός 60χρονου δανειολήπτη στο Αλιβέρι, ο οποίος είναι καρκινοπαθής εδώ και ένα χρόνο και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, το οποίο πάσχει από χρόνια πάθηση.
Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις
Σοκ προκάλεσε η απόφαση του Δικαστηρίου, στη Χαλκίδα, με την οποία ο 60χρονος κάτοικος Αλιβερίου χάνει το σπίτι του για χρέη σε τράπεζα.
Πρόκειται για καρκινοπαθή, πρόσφατα εγχειρισμένο και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, το οποίο πάσχει από χρόνια πάθηση.
Ο 60χρονος δανειολήπτης επιπλέον αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ από το 2011 έχει καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη.
Για όλους αυτούς τους λόγους είχε δικαιωθεί στο πρώτο δικαστήριο που είχε γίνει, κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου «Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά η τράπεζα έκανε έφεση και η καινούργια Δικαστική απόφαση αναίρεσε όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα το σπίτι του 60χρονου να βγεί στο "σφυρί".
Οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές από την τοπική κοινωνία και ειδικά από τους πρώην συναδέλφους του, ( Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Εύβοιας ) οι οποίοι διοργανώνουν διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, με στόχο την ματαίωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού του σπιτιού.

Από το σωματείο μετάλλου Ν. Ευβοίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση
"Οι τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα κέρδη τους.
Μετά από τις μειώσεις μισθών, τους φόρους, τις περικοπές και τη διάλυση παιδείας – υγείας – πρόνοιας, σειρά παίρνουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών μας.
Ήδη ετοιμάζουν σχετικό νομοσχέδιο αλλά απ’ ότι φαίνεται και από την περίπτωση του συναδέλφου δεν περιμένουν να ψηφιστεί ο νόμος!!!
Να σταματήσει τώρα ο πλειστηριασμός του σπιτιού του συναδέλφου, καθώς και κάθε πλειστηριασμός εργατικών – λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα ότι αφορά την 1η κατοικία.
Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με την οργάνωσή μας.
Για το λόγο αυτό καλούμε σε σύσκεψη για να οργανώσουμε τη δράση μας απέναντι σε κάθε πλειστηριασμό που μεθοδεύεται και αφορά τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.
Ελάτε να συζητήσουμε πως θα τους σταματήσουμε.
Κάτω τα χέρια από τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών."
 
Κανένας πλειστηριασμός.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12 ΣΤΙΣ 19:00μμ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ"

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA