Ουκρανία: Σταύρωσαν και βασάνισαν Ουκρανό διαδηλωτή! Του έκοψαν το αυτί! Βίντεο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Ουκρανία: Σταύρωσαν και βασάνισαν Ουκρανό διαδηλωτή! Του έκοψαν το αυτί! Βίντεο

"Με σταύρωσαν. Μου τρύπησαν τα χέρια. Μου έκοψαν το αυτί, μου χάραξαν το πρόσωπο", είπε ο 35χρονος ουκρανός ακτιβιστής.
Ο άνθρωπος αυτός κρατήθηκε για πάνω από μια εβδομάδα σε άγνωστη τοποθεσία βασανίστηκε και εγκαταλείφθηκε σε ένα δάσος έξω από το Κίεβο.
Οργισμένη ανακοίνωση από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

ΒΙΝΤΕΟ
Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φρικιαστικές εικόνες με τον ουκρανό αντικαθεστωτικό διαδηλωτή ο οποίος κρατήθηκε αιχμάλωτος από τις 22 Ιανουαρίου και εγκαταλείφθηκε στις 30 Ιανουαρίου σε ένα δάσος σε προάστιο του Κίεβου αφού πρώτα τον είχαν βασανίσει σκληρά.
Ο ακτιβιστής αυτός, ηλικίας 35 ετών και πατέρας τριών παιδιών, κρατήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία και βασανίστηκε για περισσότερο από μία εβδομάδα. Όπως κατήγγειλε τον σταύρωσαν και του έκοψαν το αυτί!
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον εξέφρασε σήμερα την αγανάκτησή της μετά τις καταγγελίες του 35χρονου.
«Είμαι κατάπληκτη από τα εμφανή σημάδια παρατεταμένου βασανισμού και κακοποίησης» του ουκρανού ακτιβιστή Ντμίτρο Μπουλάτοφ, πολύ ενεργού εναντίον του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, αναφέρει η Άστον σε ανακοίνωσή της.
Η Άστον συνέδεσε την υπόθεση του Μπουλάτοφ με εκείνη του ακτιβιστή Γιούτι Βερμπίτσκι, η σορός του οποίου, που έφερε σημάδια βασανισμού, εντοπίστηκε σε ένα δάσος στις 22 Ιανουαρίου.
«Πρόκειται για δύο υποθέσεις συγκεκριμένης στοχοποίησης» των ηγετών της Automaidan, του κινήματος διαδηλωτών με αυτοκίνητα που έχει διοργανώσει πολλές διαμαρτυρίες έξω από την εξοχική κατοικία του προέδρου Γιανουκόβιτς, εκτίμησε η Άστον.
«Όλες αυτές οι πράξεις είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως», υπογράμμισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, η οποία κάλεσε τις ουκρανικές αρχές «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποκατασταθεί η τρέχουσα ατμόσφαιρα εκφοβισμού και ατιμωρησίας που επιτρέπει να γίνονται τέτοιες πράξεις».
Στο μεταξύ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε από τον Γιανουκόβιτς να καταργήσει τους νόμους που περιορίζουν την ελευθερία του λόγου και της συνάθροισης καθώς και τη λειτουργία των μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίοι υιοθετήθηκαν στις 16 Ιανουαρίου.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ