Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χ. Αλεξόπουλος | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χ. Αλεξόπουλος

Την ανεξαρτοποίηση του ανακοίνωσε με επιστολή που έστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Χ. Αλεξόπουλος δηλώνει την πρόθεσή του να είναι ανεξάρτητος, συνδέοντας την απόφασή του αυτή με τις απόκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας ουτε λίγο ούτε ούτε πολύ οτι δεν γνώριζε τη δράση της.
Η κίνηση αυτή κρύβει μία πολύ σημαντική ερμηνεία, πως δηλαδή ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής πιθανότατα φοβήθηκε βλέποντας πως ολόενα και δένεται η κατηγορία της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.
Σημειώνεται ότι για τον Χ. Αλεξόπουλο όπως και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας του καθώς ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.


Διαβάστε την επιστολή που έστειλε οπρώην πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα «Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.
Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές.

Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές.»

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA