Στην Χαλκίδα ο ALPHA για την NEOSET! Τι είπαν οι εργαζόμενοι - ΒΙΝΤΕΟ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στην Χαλκίδα ο ALPHA για την NEOSET! Τι είπαν οι εργαζόμενοι - ΒΙΝΤΕΟ

Στην Χαλκίδα βρέθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA και έκανε ρεπορτάζ για την ΝEOSET, μιας και η εταιρεία έβαλε οριστικό λουκέτο, μετά από την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η ανταποκρίτρια - δημοσιογράφος Μάρθα Λεκκάκου, πήγε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Βασιλικό και συναντήθηκε με τους πρώην εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς αποζημίωση. 

ΒΙΝΤΕΟ - Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA
Με χρέη ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και στους 1.014 εργαζόμενους, ο Όμιλος NEOSET αφού υπάχθηκε στο άρθρο 99, έπαυσε χθες μετά από την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οριστικά τη λειτουργία του σε όλο το δίκτυο 100 ιδιόκτητων και franchise καταστημάτων σε όλη τη χώρα.
Μετά από 30 χρόνια ζωής η πιο γνωστή Ελληνική εταιρεία επίπλων αποτελεί παρελθόν.
Η δημοσιογράφος Μάρθα  Λεκκάκου βρέθηκε με τους πρώην εργαζόμενους στο εργοστάσιο της NEOSET στο Βασιλικό, ένα από τα πρώην πιο σύγχρονα εργοστάσια επίπλων σε Βαλκάνια και Ευρώπη.
Το 1990 ο Όμιλος ξεκίνησε εξαγωγές στον Καναδά, την Αιθιοπία, την Κύπρο, το Εκουαδόρ, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
Διένυσε μια «χρυσή» περίοδο μέχρι και την απαρχή της κρίσης, οπότε ξεκίνησε η μη αναστρέψιμη κατηφόρα.
Στην κάμερα του ALPHA μίλησε και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της NEOSET, Γιάννης Χρυσάγης, ο οποίος τόνισε ότι μόνο τον Φεβρουάριο του 2013 δεν είχαν πληρωθεί 6 ολόκληρους μήνες και τότε αναγκάστηκαν να βγουν σε επίσχεση εργασίας, για να επιβιώσουν
Το ρεπορτάζ έπαιξε χθες  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA