Το εσπερινό γυμνάσιο Χαλκίδας στη Σύρο! ΦΩΤΟ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Το εσπερινό γυμνάσιο Χαλκίδας στη Σύρο! ΦΩΤΟ

Tη Σύρο επισκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί του εσπερινού γυμνασίου Χαλκίδας, με αφορμή την εκδήλωση «Αναζητώντας διέξοδο στην ανεργία».
Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου «Η Ρούμελη» σε συνεργασία με το Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας και πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη Κυκλάδων της Ερμούπολης.
Από αριστερά: Γιάννης Καραντώνης - Δάσκαλος, πρωταγωνιστής στο θεατρικό "Ο Μετανάστης", Κατερίνα Ντούρμα - Εκπαιδευτικός, γραμματέας του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών "Η Ρούμελη", Ελένη Τσιώλη - Συνταξ. Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών "Η Ρούμελη", Γεώργιος Τσάλλας - Εκπαιδευτικός στο Εσπ. Γυμνάσιο Χαλκίδας, Σκηνοθέτης του Ντοκιμαντέρ "Μένουμε Ελλάδα;"

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με την προβολή του ντοκυμαντέρ «Μένουμε Ελλάδα;», μία παραγωγή μαθητών και εκπαιδευτικών του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας, το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός πολιτιστικού προγράμματος, το σχολικό έτος 2012- ΄13.
Πέρα από το ντοκυμαντέρ, αξιόλογο και συγκινητικό ήταν και το θεατρικό μονόπρακτο «Ο μετανάστης» του Γιώργου Σκούρτη, το οποίο πραγματεύεται την εποχή των μεταναστών των προηγούμενων γενεών, οι οποίοι αφού εργάστηκαν ως «εργάτες», κάποια στιγμή επέστρεψαν στην πατρίδα.
Η Σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Πάχου και στο ρόλο του μετανάστη ο δάσκαλος Γιάννης Καραντώνης.
Η όμορφη βραδιά έκλεισε με μουσική, όπου δύο μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου ερμήνευσαν το τραγούδι «Τα καράβια μου καίω», του Νίκου Πορτοκάλογλου, στέλνοντας έτσι το μήνυμα «από πείσμα και τρέλα θα ζω στην έρημη χώρα, ώσπου να ’βρω νερό, γιατί ανήκω εδώ».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA