Δύο τουρκικά πλοία έξω από την Εύβοια! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Δύο τουρκικά πλοία έξω από την Εύβοια!

Σε συνέχεια των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων, όχι ένα αλλά δύο τουρκικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης και εισήλθαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα το μεσημέρι της Τρίτης, σε μία σοβαρή διπλή πρόκληση.
Η τουρκική φρεγάτα «Turgut Reis» στις 13:43 το μεσημέρι της Τρίτης μπήκε σε ελληνική χωρική θάλασσα και κινήθηκε στο στενό Καφηρέα μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου. Η τουρκική φρεγάτα, κινούμενη με νότια πορεία, βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 17:50 νοτίως της Κύθνου. Συνολικά δηλαδή, η «Turgut Reis» παρέμεινε τέσσερις ώρες μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα και «περιέπλευσε» τρία ελληνικά νησιά: Την Εύβοια, την Άνδρο και την Κύθνο.

Παραλλήλα, η τουρκική πυραυλάκτος «Βora» μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 13:21 βόρεια της Νάξου. Παραβιάζοντας τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, η τουρκική πυραυλάκατος κινήθηκε με δυτική πορεία και αφού παρέμεινε δύο ώρες μέσα στην ελληνική χωρική θάλασσα βγήκε ξανά στα διεθνή ύδατα στις 15:24 της 20ης Μαΐου δυτικά της Σερίφου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τα συγκεκριμένα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συμμετέχουν στην άσκηση «Beyaz Firtina 2014». Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, που κοινοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση τις τουρκικές προκλήσεις, επισημαίνει ότι «πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν τα αντίστοιχα τουρκικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου τους».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ


ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα