Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί καταδικάζουν την βία των ΜΑΤ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί καταδικάζουν την βία των ΜΑΤ

Τρεις γυναίκες τραυματίες, δύο καθαρίστριες και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη - Παραμένουν έξω από το υπουργείο καθαρίστριες και κόσμος που συμπαρίσταται - Τη Δευτέρα θα καταθέσουν έφεση στην απόφαση του Αρείου Πάγου.
Σκηνές με άγριο ξύλο εκτυλίχθηκαν στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, λίγο αφότου έγινε γνωστή η απόφαση των Αρείου Πάγου.
Δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με τις συγκεντρωμένες απολυμένες καθαρίστριες, ενώ οι φωτορεπόρτερ και οι κάμεραμεν που βρίσκονταν εκεί χτυπήθηκαν επίσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο, η συνάδελφός του Τατιάνα Μπόλαρη είναι τραυματισμένη και πηγαίνει στο νοσοκομείο, από κλωτσιές που δέχτηκε στην πλάτη από τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Αυτή την ώρα, αν και η ένταση έχει υποχωρήσει, παραμένουν στο σημείο οι απολυμένες γυναίκες αλλά και πλήθος κόσμου που τους συμπαρίσταται.

 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) εκφράζει με ανακοίνωσή της για ακόμα μια φορά «την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χρησιμοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας για να καμφθεί αυτός ο αγώνας, που συμβολίζει πλέον το σθένος και την αποφασιστικότητα κάθε εργαζόμενου - θύματος της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών λένε πως την περασμένη εβδομάδα, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, είχαν βρεθεί κοντά στις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών «για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους, αλλά και για να επισημάνουμε στους συναδέλφους μας των ειδικών δυνάμεων, ότι ναι μεν μπορεί να εκτελούν εντολές, πρέπει ωστόσο να μην εκφεύγουν των νομίμων πλαισίων άσκησης της νόμιμης βίας και κυρίως να λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι έχουν απέναντί τους συμπολίτες μας που διεκδικούν δίκαια αιτήματα, το ίδιο όπως κι εμείς όταν συμμετέχουμε σε ένστολες κινητοποιήσεις μας».

Η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει ακόμη ότι «κάθε υπέρβαση δεν αμαυρώνει απλώς την εικόνα της αστυνομίας, αλλά ακυρώνει ουσιαστικά το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας που ασκούν ευόρκως και υπό αντίξοες συνθήκες τα καθήκοντά τους».

Αναφερόμενη στα επεισόδια της Πέμπτης μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι «αποκρουστικές εικόνες που απεικονίζουν τέτοιες ακραίες ενέργειες, είναι εξίσου καταδικαστέες και ως εκ τούτου αναμένουμε από την ηγεσία να πράξει τα δέοντα. Ωστόσο, οφείλει να μην περιοριστεί στην επίρριψη ευθυνών, αντιμετωπίζοντας το συμβάν ως μεμονωμένο κρούσμα».

Σημειώνει ακόμη: «Επιβάλλεται να λάβει υπόψη της το γενικότερο προβληματισμό μας και να προωθήσει ουσιαστικά μέτρα εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού των αστυνομικών λειτουργιών, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανακύπτει αυτό το ζήτημα. Έχει τεθεί πολλάκις εις το παρελθόν από το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτικό κόσμο, ενώ συγκεκριμένες δεσμεύσεις έχουν δοθεί τόσο προς αυτούς όσο και προς τις Ενώσεις των φωτορεπόρτερ και των δημοσιογράφων, μετά από ανάλογες καταγγελίες».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA