Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης - Πυροβολισμοί και χειροβομβίδες στην Μητροπόλεως! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης - Πυροβολισμοί και χειροβομβίδες στην Μητροπόλεως!

Τέσσερις τραυματίες - Πανικός στο κέντρο της Αθήνας - Στον Ευαγγελισμό μεταφέρεται ο Νίκος Μαζιώτης.
Συνελήφθη πριν από λίγο στην συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, ο Νίκος Μαζιώτης, την ώρα που μαζί με άλλα άτομα προσπαθούσε να ληστέψουν τράπεζα στην οδό Ερμού.
Η σύλληψη ήταν επεισοδιακή καθώς, έπεσαν πυροβολισμοί, τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ενώ ο Μαζιώτης έριξε εναντίον τους τουλάχιστον μια χειροβομβίδα.
Τραυματισμένος είναι και ένας πολίτης, πιθανότατα τουρίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τραυματισμένος και ένας πολίτης, ενώ έχουν συλληφθεί και άλλα δυο άτομα, ενώ ένα τρίτο διέφυγε πιθανότατα με ταξί.
Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής εντόπισε μόνο του το Νίκο Μαζιώτη να κινείται επί της μητροπόλεως, όπου τον καλεσαν να παραδοθεί, αλλά  εκείνος τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε τον έναν από τους αστυνομικούς που ευτυχώς φορούσε αλεξίσφαιρο.
Υπάρχει η πληροφορία ότι αφού πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας χρήση χειροβομβίδας.
Ωστόσο, φαίνεται πως οι σφαίρες των αστυνομικών τον βρήκαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί του έχει συλληφθεί και ένας συνεργός του ενω από την συμπλοκή φερεται τραυματισμένος και ένας πολίτης.

Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ως ο εγκέφαλος των Επαναστατικών Πυρήνων και μαζί με την σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, είχαν εξαφανιστεί αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους.
Τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί ενώπιον των αρχών ήταν στις 15 Ιουνίου και η σύντροφός του εξαφανίστηκε τρεις μέρες αργότερα.
Τότε, το Συμβούλιο Εφετών είχε αντικαταστήσει την προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων ήταν: απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παραμονή εντός του νομού Αττικής και παρουσίαση τους κάθε 5 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής τους.
Ωστόσο, όλοι αυτοί οι όροι δεν τηρήθηκαν.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA