Επιστολή διαμαρτυρίας για το ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Επιστολή διαμαρτυρίας για το ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς

Επιστολή διαμαρτυρίας για το ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς
Επιστολή διαμαρτυρίας στο eviazoom.gr, από τις επιλαχούσες μητέρες, για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς...
"Φέτος αυξανόμενης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οι προσφερόμενες θέσεις μειώθηκαν κατά 7.000 σε σχέση με το 2013. 23.000 μητέρες που πληρούσαν τα κριτήρια , που η ίδια η ΕΕΤΑΑ έθεσε, εκτός παιδικών σταθμών. Αδιάθετα χρήματα για 14.000 θέσεις ακόμη. Οι κενές θέσεις αφορούν σταθμούς που είτε δεν εξυπηρετούν τις μητέρες (για παράδειγμα η πλειοψηφία των δημοτικών παιδικών σταθμών δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μια εργαζόμενη μητέρα, λόγω ωραρίου, έλειψης σχολικού, απεργίες, δίμηνες συμβάσεις παιδαγωγών με ενδιάμεσα κενά), είτε για ιδιωτικές δομές που απλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η κοινή λογική.
Επιπλέον, πόσες είναι οι κενές θέσεις και οι επιλαχούσες ανά δήμο νομό και περιφέρεια; Κενή θέση στην Κρήτη προφανώς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ωφελούμενη από την Καστοριά.

Για τα παραπάνω ζητάμε ΑΜΕΣΑ
1) Να ζητηθούν περισσότερες θέσεις, τόσο από τους ιδιωτικούς όσο και από τους δημοτικούς σταθμούς που επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια της ελληνικής οικογένειας. (αυτό προϋποθέτει άμεση άρση του περιορισμού προσφερόμενων θέσεων στο 70% της δυναμικότητας κάθε σταθμού)

2) Ιδιωτική πρωτοβουλία για επιπλέον χρηματοδότηση.

3) Εκ νέου επιμερισμός των θέσεων ανά περιοχή .(διάθεση κοδυλίων ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που παραμένουν εκτός ανά δήμο/ νομό/ περιφέρεια Προτάσεις για τα επόμενα προγράμματα Διαβούλεσυη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (γονείς, ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, δημοτικές αρχές)
Αλλαγή του χρόνου που «τρέχει» το πρόγραμμα ώστε τέλος Ιουλίου να έχουμε καταλήξει στα οριστικά αποτελέσματα.

Εμείς οι μαμάδες, οι ωφελούμενες των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής ένωσης έχουμε πολλές προτάσεις , ώστε να καλυφθούν περισσότερα παιδιά (μείωση ποσού επιδότησης/ωφελούμενο, και συνεισφορά στην συνέχεια της οικογένειας ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια) Έκδοση voucher ανά ωφελούμενη, όχι στις λίστες και στις αναμονές. Η κάθε μια μας να επιλέγει το καλύτερο για το παιδί της.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ."

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA