Ο Νίκος Σιόλιας επιτίθεται στον Φούχτελ! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Νίκος Σιόλιας επιτίθεται στον Φούχτελ!

Νίκος Σιόλιας
Ο Νίκος Σιόλιας με άρθρο του στο eviazoom.gr, επιτίθεται στον εκπρόσωπο της της γερμανίδας καγκελαρίου, Γ. Φούχτελ...
"Μάθαμε την τελευταία πρωτοβουλία της, κατ' ευφημισμόν, «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας». Πριν καλά-καλά ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της εκλογής των οργάνων των δημοτικών αρχών, οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έλαβαν ένα «συ6στημένο» ερωτηματολόγιο από τον κ. Φούχτελ που ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζητά μία πλήρη απογραφή για τα πάντα: Για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχές, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και – βέβαια – τα απορρίμματα του Δήμου(!), γιατί άραγε;.

Εδώ και καιρό, οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Αριστεράς έχουν κατήγγειλει την προσπάθεια προώθησης μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων, που καλύπτονται πίσω από φιέστες δήθεν «ελληνογερμανικής φιλίας» και έχουν ανέδειξει το ρόλο του εκπροσώπου της γερμανίδας καγκελαρίου, κ. Γ. Φούχτελ, στην κατεύθυνση αυτή.
Τη στιγμή που ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ αναζητά, και μάλιστα με πρόσχημα την φιλία, νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες” για τα γερμανικά συμφέροντα, αναρωτιέται κανείς τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Πότε και με ποιο δικαίωμα εκχώρησε στον κ. Φούχτελ την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών Δήμων και Περιφερειών; Ποιος του δίνει το δικαίωμα να περιδιαβαίνει την χώρα και να αναζητά «πρόθυμους» συνεργάτες; Ποιος του δίνει το δικαίωμα να σχεδιάζει την λεηλασία του τόπου μας και του πλούτου του;

Περιμένουμε να τοποθετηθούν, πάνω σε αυτή την πρωτοβουλία – που αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο της “φιλίας” του κ. Φούχτελ και προσβάλλει βαθύτατα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της – οι «ανεξάρτητοι» και υπέρμαχοι της «ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης» Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες; Τι λέει ο κ. Δήμαρχος της Χαλκίδας; Θα συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο του κ. Φούχτελ; Τι λέει ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης;

Υπάρχουν και όρια κύριοι! Και τα όρια αυτά θα τα βρείτε μπροστά σας, πρώτα και κύρια από τους πολίτες, τους εργαζόμενους στούς ΟΤΑ και τους αιρετούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες της Αριστεράς - και, ελπίζουμε, από το σύνολο των αιρετών – που θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών, τις υποδομές και τα κοινωνικά- δημόσια αγαθά της περιοχής τους."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA