Η συνέντευξη τύπου του Δημήτρη Θωμά: «Οι δικές μας πόρτες ήταν πάντα ανοιχτές» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Η συνέντευξη τύπου του Δημήτρη Θωμά: «Οι δικές μας πόρτες ήταν πάντα ανοιχτές» (ΦΩΤΟ)

Η συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Θωμά: «Οι δικές μας πόρτες ήταν πάντα ανοιχτές» (ΦΩΤΟ)
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς σήμερα το μεσημέρι στο Αλιβέρι...
Απαντήσεις για όλα τα θέματα έδωσε ο πρώην Δήμαρχος ο οποίος έκανε απολογισμό της θητείας του. Ο Δημήτρης Θωμάς ήταν πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του Ντόβολη, Βλάχο και Αρετή Μπάτσα.
Ανέλυσε την οικονομική κατάσταση την οποία παρέλαβε«Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» είπε ο κ. Θωμάς στην αρχή της τοποθέτησής του και συνέχισε:

«Το είχα δηλώσει και στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής ότι θα είμαστε δίπλα τους για το καλό του Δήμου. Όμως φαίνεται ότι αυτοί θέλουν να πολώσουν την κατάσταση. Ελπίζω να είναι πρόσκαιρο», είπε μεταξύ άλλων. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προκάλεσε ο Καλλικράτης στη λειτουργία των Δήμων και στη μείωση των εσόδων κατά 80%!
«Η πολιτεία που μας οδηγεί; Στο να γίνουμε μπαταξήδες και για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη. Εμείς όμως δεν το κάναμε. Και πετύχαμε να κρατηθεί ο Δήμος όρθιος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου επί θητείας του σε όλον τον Καλλικρατικό Δήμο, στην αποχέτευση, την καθαριότητα, την ανακύκλωση, στο Βιολογικό: «Ας μην απαξιώνουν λοιπόν όσα έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Οι δικές μας πόρτες ήταν πάντα ανοιχτές. Δεν ήμασταν με κλειστές πόρτες και έξω από το γραφείο να υπάρχει ένας υπερδήμαρχος χωρίς στην ουσία κανένα θεσμικό ρόλο», είπε ο κ. Θωμάς.

Αναλυτική αναφορά έκανε στα οικονομικά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στο τι παρέλαβε από τους Δήμους που συνενώθηκαν και στο τι παραδίδει. «Παραλάβαμε 11 εκ. ευρώ χρέος από τους πρώην Δήμους. Και παραδίδουμε 2 εκ. 950 χιλ. ευρώ Πετύχαμε δηλαδή μείωση οφειλών κατά 70%.». Ο κ. Θωμάς, αναφέρθηκε και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου η οποία είναι 273.000 ευρώ το μήνα. Το χρόνο είανι 3 εκ. 300 χιλ ευρώ. Συν 540.000 ευρώ που αποδίδονται στο Νομικό Πρόσωπο. Τα έσοδα είναι 2.620.000 ευρώ λείπουν δηλαδή 1.200.000 ευρώ για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος!

Ο κ. Θωμάς μίλησε και για τους ορκωτούς λογιστές λέγοντας χαρακτηριστικά: Ταχθήκαμε υπέρ του ελέγχου από τους ορκωτούς λογιστές, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος. Να γίνει ο έλεγχος. Δεν φέραμε καμία αντίρρηση. Γιατί λοιπόν αλαλάζουν και δεν περιμένουν να γίνει ο έλεγχος και να ολοκληρωθεί; Και βέβαια ο έλεγχος να γίνει σε βάθος χρόνου. Ο πρώην Δήμος Δυστίων έχει να ελεγχθεί από το 2005. Για ποιο λόγο δεν γίνεται τώρα; Για τι δεν θέλουν διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος; Το να συνεχίσουν να λένε ότι παρέλαβαν καμένη γη πρέπει να σταματήσει.

Να καταλάβουν ότι πλέον δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά διοικούν το Δήμο. Και ο κόσμος τους επέλεξε για να πάει καλύτερα ο Δήμος, οπότε έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται. Όχι ως αντιπολίτευση» κατέληξε ο κ. Θωμάς.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA