Οι ποινές για τους έξι ληστές του Βελβεντού | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Οι ποινές για τους έξι ληστές του Βελβεντού

Οι ποινές για τους έξι ληστές του ΒελβεντούΠοινές κάθειρξης από 11 έως και 16 έτη, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους έξι δράστες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2013, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους αυτή και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που αφορούσαν συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.
Το δικαστήριο εκφώνησε την απόφασή του επί των ποινών στους έξι κατηγορουμένους, στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, και οι οποίες κατά συγχώνευση έχουν ως εξής:

Ιωάννης Μιχαηλίδης: 16 έτη, 4 μήνες και 10 ημέρες

Νίκος Ρωμανός: 15 έτη και 11 μήνες

Δημήτρης Πολίτης: 11 έτη και 5 μήνες

Ανδρέας- Δημήτρης Μπουρζούκος: 15 έτη και 11 μήνες

Ανάργυρος Ντάλιος: 15 έτη και 11 μήνες και

Φοίβος Χαρίσης -Πούλος: 15 χρόνια και 11 μήνες

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου οι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία, καθώς και για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή -που κατά την κρίση των δικαστών δεν αποδείχθηκε ότι αφορούσαν τον εφοδιασμό άλλων ομάδων.

Κρίθηκαν, επίσης, ένοχοι κατά μετατροπή της κατηγορίας από αρπαγή σε παράνομη κατακράτηση, που αφορά τον πολίτη του οποίου οι κατηγορούμενοι πήραν το αυτοκίνητο του κατά την προσπάθεια διαφυγής τους και τον κράτησαν όμηρο για λίγη ώρα, καθώς βάσει της απόφασης του δικαστηρίου σκοπός τους ήταν η διαφυγή και όχι η στέρηση της ελευθερίας του εν λόγω πολίτη.

Με την απόφασή του, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απάλλαξε τους κατηγορουμένους για αδικήματα όπως αυτά της αντίστασης κατά της Αρχής και της παράνομης οπλοκατοχής για αντικείμενα που είχαν βρεθεί σε αυτοκίνητο. Για το αδίκημα της αντίστασης κατά της Αρχής οι εφέτες έκριναν πως δεν στοιχειοθετείται.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί σε λίγο για το αν και σε ποιους από τους έξι θα δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA