Πετρέλαιο θέρμανσης με 1 ευρώ το λίτρο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Πετρέλαιο θέρμανσης με 1 ευρώ το λίτρο!

Πετρέλαιο θέρμανσης με 1 ευρώ το λίτρο!Κι όμως η είδηση δεν έχει να κάνει με τον φόρο στο πετρέλαιο και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά με τη διεθνή συγκυρία και τις τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως.
Ο OPΕC πήρε μια απόφαση που μπορεί να αποδειχθεί ... δώρο για τους Έλληνες, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες του χειμόνα.
Η απόφαση των χωρών που παράγουν πετρέλαιο για αύξηση της παραγωγής του έριξε τις τιμές του πετρελαίου με αποτέλεσμα η τιμή λιανικής για την πώληση πετρελαίου θέρμανσης η διάθεση του οποίου ξεκινάει σε 15 μέρες να αναμένεται ακόμη και κοντά στο ένα ευρώ, αν λάβει κανείς υπόψη ότι μετά τη μείωση του φόρου υπολογίστηκε κοντά στο 1,12 με 1,15 ευρώ/λίτρο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ημερησίας στα επίπεδα του 1,05-1,06 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη της φετινής περιόδου, στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα των διεθνών τιμών και με την εφαρμογή της μείωσης 30% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Για όσους δικαιούνται επίδομα, η τιμή αναμένεται να πέσει κάτω από τα 0,80 λεπτά το λίτρο. Αυτή είναι η εκτίμηση από τον Σύνδεσμο Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), κι αν επιβεβαιωθεί θα δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία πέρυσι «πάγωσαν» καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαινόταν πάνω από 1,25 ευρώ, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις και το 1,28 ευρώ το λίτρο.
Η τιμή της βενζίνης, πάντως, έχει διολισθήσει κάτω από το 1,60 το λίτρο στα περισσότερα πρατήρια.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA