Στις 18.00 ξεκινά η συζήτηση για τα διόδια στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στις 18.00 ξεκινά η συζήτηση για τα διόδια στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Στις 18.00 ξεκινά η συζήτηση για τα διόδια στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας
Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το μείζον πρόβλημα της επικείμενης επιβολής νέων διοδίων στη νέα οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου καθώς και το υπερβολικό ύψος της τιμής των υφιστάμενων διοδίων στη διαδρομή Αθήνα-Χαλκίδα, παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στο Διοικητήριο (Λ. Χαϊνά 93) την  Πέμπτη 16-10-2014 και ώρα 18.00 μ.μ. προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις από τους φορείς και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Επισυνάπτεται εισηγητικό σημείωμα της επιτροπής για το θέμα των Διοδίων που ορίστηκε με την υπ. αριθμ. 142/2014 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα διόδια εξελίσσονται σε σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας και εάν δεν δοθούν άμεσα λύσεις θα υπάρξει χιονοστιβάδα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα.  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εμμένει στη θέση της για κατάργησή τους . Είναι πάγια και σταθερή θέση στο ζήτημα των διοδίων.  Οπωσδήποτε όμως, η κατάργηση των διοδίων δεν είναι θέμα ούτε της Περιφέρειας, ούτε των Δήμων. Είναι του Υπουργείου Υποδομών και της Βουλής, που ψήφισε τις συμβάσεις με την μορφή της παραχώρησης.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι αδικημένη γιατί υπάρχουν πολλά διόδια μέσα στα όρια της, τα οποία δημιουργούν προβλήματα λόγω της υψηλής τιμής των διοδίων, με αποτέλεσμα οι παράδρομοι να είναι κύριοι δρόμοι, και ο κύριος δρόμος να είναι παράδρομος. Αυτό πρέπει να αλλάξει, διότι εμείς επιζητούμε την ασφάλεια των πολιτών και ταυτόχρονα να υπάρξει μια δίκαιη λύση, διότι υπάρχουν περιοχές που είναι σε καλύτερη μοίρα απ’ ότι βρίσκεται η περιοχή μας.

Παράλληλα ξεκινάμε την διαδικασία με τα νέα Δημοτικά Συμβούλια και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να πάρουμε αποφάσεις για την κατάργηση των διοδίων, ούτως ώστε με όλες τις αποφάσεις να πάμε στον κο Χρυσοχοϊδη με τον οποίο θα αιτηθούμε συνάντηση.

Το Υπουργείο εάν θέλει  να κάνει μια διαφορετική πολιτική θα πρέπει να ακούσει τις προτάσεις μας και παράλληλα να φροντίσει στους παράδρομους να κυκλοφορούν νόμιμα τα αυτοκίνητα που πρέπει να κυκλοφορούν και με τις ταχύτητες που πρέπει και με το βάρος που πρέπει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας  Φάνης Σπανός

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA