Εύβοια: Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία παρά την ...πρωτοφανής εισαγγελική παρέμβαση! ΦΩΤΟ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εύβοια: Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία παρά την ...πρωτοφανής εισαγγελική παρέμβαση! ΦΩΤΟ

Εύβοια: Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία παρά την ...πρωτοφανής εισαγγελική παρέμβαση! ΦΩΤΟΣάλο έχει προκαλέσει η ποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων...
Την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελέων της χώρας για τις περιπτώσεις των καταλήψεων στα σχολεία ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με εγκύκλιό της προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων.

Στην "Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα" συμμετέχουν και σχολεία της Εύβοιας, όπως το 1o ΕΠΑΛ Αλιβεριου,  ΓΕΛ Μαντουδίου, Γυμνάσιο λύκειο Αιδηψού, Λύκειο Λίμνης κ.α.
Εύβοια: Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία παρά την ...πρωτοφανής εισαγγελική παρέμβαση! ΦΩΤΟ
Την ίδια ώρα σοβαρές καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Καθηγήτρια κατήγγειλε στο ΣΚΑΙ ότι τέσσερις μαθητές προσήχθησαν κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής στο Χολαργό.

Οι νεαροί βρίσκονταν εκτός σχολείου την ώρα που άνδρες της Ασφάλειας τους σταμάτησαν για έλεγχο. Δύο από τους μαθητές πανικοβλήθηκαν επειδή δεν επρόκειτο για περιπολικό αλλά για συμβατικό όχημα και το έβαλαν στα πόδια, με τους άνδρες της Ασφάλειας, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της καθηγήτριας, να τους κυνηγούν και στη μία περίπτωση να βιαιοπραγήσουν σε βάρος του ενός και να του περάσουν χειροπέδες.

Οι τέσσερις μαθητές μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου έγινε εξακρίβωση των στοιχείων τους και εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι. Στο Χολαργό τελεί υπό κατάληψη μόνο ένα σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο. 
 
Συλλήψεις και στην Λαμία
Σε συλλήψεις μαθητών που έκαναν κατάληψη στο 1ο Γενικό Λύκειο της Λαμίας προχώρησε η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σχολείο που βρισκόταν υπό κατάληψη από το απόγευμα βρήκαν 9 ανήλικους μαθητές τους οποίους συνέλαβαν. Παράλληλα συνελήφθησαν και 8 γονείς. Περίπου στις 4 τα ξημερώματα γονείς και μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗΣ
Στην Εύβοια, οργή έχει προκαλέσει επίσης η άποψη "δημοσιογράφου" που βγαίνει ζωντανά σε τοπικό σταθμό της Λαμίας και υποστηρίζει με σθένος τις συλλήψεις μαθητών και γονιών μέσα στα σχολεία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA