Εύβοια: Σαρωτική κακοκαιρία θα πλήξει όλο τον νομό - Ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Εύβοια: Σαρωτική κακοκαιρία θα πλήξει όλο τον νομό - Ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα

Τα μεσάνυχτα οι βροχές θα σαρώσουν την Εύβοια...
Επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το μεσημέρι η οποία θα έχει σαν επακολουθο να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Οι βροχές μάλιστα τοπικά θα συνοδεύονται από ακραίες τιμές βροχόπτωσης οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθουν και πλημμυρικά φαινόμενα. 

Τα φαινόμενα λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα επηρρεάσουν την Αττική, πρώτα τα Μέγαρα και τον Ασπρόπυργο και σταδιακά και τα υπόλοιπα δυτικά προάστια τα τόσο ταλαιπωρημένα από τις βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες. Μέσα στη νύχτα η κακοκαιρία θα επηρρεάσει ολόκληρο το λεκανοπέδιο με εντονες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς κεραυνούς. Ενδεχομένως να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα.
Προς τα ξημεώματα τα φαινόμενα θα προχωρήσουν προς την ανατολική Αττική και την ακτογραμμή του Ευβοϊκού κόλπου και θα πλήξουν τη Χαλκίδα, την Κύμη και την Σκύρο και σιγά σιγά η κακοκαιρία θα προχωρήσει βορειότερα προς το Πήλιο και τον Βόλο και τις βόρειες Σποράδες. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα μπουν στην Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό κόλπο και αργότερα θα επηρρεάσουν την Χαλκιδική.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρογική Υπηρεσία, σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρος σήμερα Παρασκευή από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αργά τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή τι απογευματινές ώρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτικη ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ευβοια και τη υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Κυριακή οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA