“Ξηλώθηκε” το αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης – Άφησαν ελεύθερους αλλοδαπούς που ταξίδευαν με πλαστά έγγραφα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

“Ξηλώθηκε” το αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης – Άφησαν ελεύθερους αλλοδαπούς που ταξίδευαν με πλαστά έγγραφα

“Ξηλώθηκε” το αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης – Άφησαν ελεύθερους αλλοδαπούς που ταξίδευαν με πλαστά έγγραφα
“Ξηλώθηκε” το αστυνομικό τμήμα της Σαντορίνης, με απόφαση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς τέσσερις αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο τμήμα, κατέστρεψαν τα πλαστά έγγραφα εννέα αλλοδαπών και τους άφησαν ελεύθερους.
Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας – πρόκειται για δύο αρχιφύλακες, τον υπαρχιφύλακα και έναν αστυφύλακα- για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και των διατάξεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, στις 17 Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία στο αεροδρόμιο του νησιού, όταν τους παραδόθηκαν από υπαλλήλους εταιρείας εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν στη Βιέννη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αντί να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, κατέστρεψαν τα πλαστά έγγραφα και τους άφησαν ελεύθερους.

Οι τέσσερις αστυνομικοί, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA