Ο υπουργός Δικαιοσύνης χόρεψε βαλς στην... πίστα των φυλακών Αυλώνα! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χόρεψε βαλς στην... πίστα των φυλακών Αυλώνα! (ΦΩΤΟ)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χόρεψε βαλς στην... πίστα των φυλακών Αυλώνα! (ΦΩΤΟ)
Τις φυλακές νέων Αυλώνα επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, προκειμένου να ευχηθεί στους κρατούμενους ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και να παρακολουθήσει τη χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργάνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

 Ο κ. Αθανασίου συνομίλησε για αρκετή ώρα με τη διευθύντρια του καταστήματος κράτησης, Μαρίνα Μπούκη, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε αρκετά κελιά κρατουμένων προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης τους.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης χόρεψε βαλς στην... πίστα των φυλακών Αυλώνα! (ΦΩΤΟ)
Η διευθύντρια του καταστήματος κράτησης πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, καλωσορίζοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης, δήλωσε: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπουργό καθώς επισκέπτεται συχνά το κατάστημα μας και έχει επιλύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θα σας δωρίσει 270 τηλεκάρτες και 50 μπάλες ποδοσφαίρου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης χόρεψε βαλς στην... πίστα των φυλακών Αυλώνα! (ΦΩΤΟ)
Το μεγαλύτερο δώρο όμως που μας έκανε ο υπουργός ήταν η επίλυση του προβλήματος που είχαμε με το ζεστό νερό. Το υπουργείο ενέκρινε ένα μεγάλο κονδύλι για την αγορά πετρελαίου, με αποτέλεσμα όλοι οι τρόφιμοι να κάνουν πλέον μπάνιο με ζεστό νερό".

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Αθανασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:" Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες διαβίωσης όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν κάναμε κάποια ιδιαίτερη παροχή με την έγκριση του επιπλέον κονδυλίου για την αγορά πετρελαίου. Ήταν υποχρέωση μας να το κάνουμε. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόσαμε αρκετοί κρατούμενοι αποφυλακίζονται νωρίτερα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης, ενώ φροντίζουμε οι συνθήκες διαβίωσης σε συνεργασία και με το προσωπικό να είναι καλύτερες. Να σημειωθεί ότι από αυτή τη φυλακή, με τα μέτρα που πήραμε, αποφυλακίστηκαν περισσότερα από 100 άτομα. Θέλω να συγχαρώ και πάλι όσους πέρασαν στις Ανώτερες Σχολές και να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας χρόνια πολλά".

Στην κατάμεστη αίθουσα των φυλακών, η διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και τα μέλη της ορχήστρας "Orchestra mobile" ενημέρωσαν τον κ. Αθανασίου για το πρόγραμμα της συναυλίας.

Αμέσως μετά η κ. Θεοδώριδου ερμήνευσε κλασσική μουσική και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μάλιστα, σε ένα από τα βαλς η σοπράνο κάλεσε σε χορό έναν από τους κρατούμενους, ο οποίος ανταποκρίθηκε. Η κίνησή της σοπράνου παρέσυρε και τις υπόλοιπες γυναίκες της ορχήστρας, οι οποίες χόρεψαν με κρατουμένους, ενώ συμμετείχε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA