Κινδυνεύουν με φυλακή στην ΑΕΚ! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Κινδυνεύουν με φυλακή στην ΑΕΚ!

Κινδυνεύουν με φυλακή στην ΑΕΚ!
Ακόμη και με... φυλακή κινδυνεύουν στην ΑΕΚ, λόγω της δημοσιοποίησης των ονομάτων και των διευθύνσεων των 17 πολιτών που κατέφυγαν στο ΣτΕ. 
Τα στοιχεία τους δημοσιοποιήθηκαν -χωρίς τη συγκατάθεσή τους- στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης, γεγονός που παραβιάζει το νόμο (2472/97) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Όπως επισημαίνει και η εφημερίδα “Goal” ελλοχεύει ακόμα κι ο κίνδυνος φυλάκισης για τους υπεύθυνους της ανάρτησης των ονομάτων!

“Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η AEK είχε κάθε δικαίωμα να λάβει επίσημα γνώση της προσφυγής, γι' αυτό και η σχετική της αίτηση στο ΣτE ικανοποιήθηκε, αλλά δεν είχε κανένα δικαίωμα να μεταδώσει οποιοδήποτε στοιχείο των "17". H πράξη της διώκεται αυτεπάγγελτα -δεν χρειάζεται, δηλαδή, καν μήνυση από τους θιγόμενους- και επισύρει (άρθρο 22) ποινή φυλάκισης από 12 έως 60 μήνες και χρηματικό πρόστιμο από 3.000 έως 30.000 ευρώ.
 
Eπιπλέον, αυτεπάγγελτα διώκεται και το αδίκημα της "έκθεσης" (άρθρο 306 του Π.K.) με ποινή φυλάκισης από 6 έως 60 μήνες σε περίπτωση που οποιοσδήποτε εκ των "17" προβεί σε μια απλή καταγγελία στην Eισαγγελία, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων του στο site της ΠAE AEK μπορεί να τον θέσει σε κίνδυνο...”, γράφει η εφημερίδα.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA