Δύο γυναικολόγοι δημόσιου νοσοκομείου εκβίαζαν ασθενή για να δώσει φακελάκι! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Δύο γυναικολόγοι δημόσιου νοσοκομείου εκβίαζαν ασθενή για να δώσει φακελάκι!

Δύο γυναικολόγοι δημόσιου νοσοκομείου εκβίαζαν ασθενή για να δώσει φακελάκι! Η ασθενής κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία που διεξήγαγε τις έρευνες...

Αδίστακτοι γυναικολόγοι – μαιευτήρες εκβίαζαν ασθενή τους, ζητώντας φακελάκι προκειμένου να την χειρουργήσουν.
Μετά από την καταγγελία της 45χρονης στην αστυνομία, στήθηκε επιχείρηση και οι δύο γιατροί συνελήφθησαν, όπως επίσης και δύο αλλοδαποί που παρεμπόδισαν το έργο των αρχών.

 
Οι γιατροί που συνελήφθησαν είναι ένας 64χρονος μαιευτήρας, ο οποίος εργάζεται σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας και διατηρεί παράνομα ιδιωτικό ιατρείο και μία 45χρονη επίσης γυναικολόγος.
 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία της ασθενούς, η οποία ανέφερε στις αρχές, ότι τον Σεπτέμβριο, ο 64χρονος γυναικολόγος της απαίτησε αρχικά το ποσό των 900 ευρώ για να “παρακάμψει” τη λίστα αναμονής και να την υποβάλλει σε γυναικολογική χειρουργική επέμβαση, στο δημόσιο νοσοκομείο όπου εργάζεται.
 
Μετά την πρώτη εξέταση της ασθενούς στο νοσοκομείο, ο 64χρονος την εξέτασε και στο ιδιωτικό του ιατρείο, που διατηρούσε παράνομα στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνέχεια και μετά από συνεννόηση με τη 45χρονη ιατρό, η οποία λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, κατέβασε την απαίτησή του στα 700 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών. Το ραντεβού δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, σε περιοχή της Αθήνας. Η ασθενής συναντήθηκε με την 45χρονη γυναικολόγο, όπου της παρέδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η γυναικολόγος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και ακολούθησε η σειρά του 64χρονου γιατρού.

Σε έρευνα που έγινε στη συνέχεια στο ιδιωτικό ιατρείο του 64χρονου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα από τη Ρουμανία, στους οποίους ο γιατρός είχε δώσει εντολή να εξαφανίσουν από το χώρο καρτέλες ασθενών, σκευάσματα και ιατρικά εργαλεία.

Στο παράνομο ιατρείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ιατρικά μηχανήματα (υπερηχογράφος, συσκευή αποστείρωσης κ.α.), ιατρικά εργαλεία, φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήθος καρτελών ασθενών του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο εργαζόταν ο συλληφθείς, τις οποίες κατείχε παράνομα, καθώς ανήκουν στο αρχείο του Νοσοκομείου.

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για να διακριβωθεί το νόμιμο της προέλευσης και κατοχής τους.

Εναντίον των δύο γιατρών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτήν, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης, ενώ σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για παρακώλυση του ανακριτικού έργου. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA