Σίμος Κεδίκογλου: «Να στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι της Εύβοιας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Σίμος Κεδίκογλου: «Να στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι της Εύβοιας»

Σίμος Κεδίκογλου: «Να στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι της Εύβοιας»
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Εύβοιας λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχει η μειωμένη έκταση επιλέξιμων βοσκοτόπων τόσο στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης όσο και της εξισωτικής, που καθορίζονται από το ύψος των επιλέξιμων εκτάσεων, φέρνει στη Βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας.
 

Στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα βοσκοτόπια συγκαταλέγεται κυρίως η Νότια Εύβοια η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα.
Ο βουλευτής σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη Γιώργο χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός εκτάσεις που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για βοσκότοποι των αιγοπροβάτων της περιοχής, να χαρακτηρίζονται ως δασικές λόγω της ύπαρξης σε αυτά θαμνώδους βλάστησης και κατά συνέπεια μη επιλέξιμες εκτάσεις, με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν πολλοί κτηνοτρόφοι από την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης 2013.
 

Ο Σίμος Κεδίκογλου ζητά να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μειωμένης έκτασης επιλέξιμων βοσκοτόπων , να καταβληθεί σε όλους τους κτηνοτρόφους το συνολικό ποσό της εξισωτικής που δικαιούνται και παράλληλα ζητά μέτρα που θα συμβάλλουν στην αειφορική εκμετάλλευση των βοσκοτόπων, προκειμένου να στηριχθεί ένας κλάδος ιδιαίτερης σημασίας σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται σε οικονομική κρίση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA