Λοταρία έκπληξη τα Χριστούγεννα από την εφορία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Λοταρία έκπληξη τα Χριστούγεννα από την εφορία!

Λοταρία έκπληξη τα Χριστούγεννα από την εφορία!
Το υπουργείο Οικονομικών βάζει στο κόλπο για την αύξηση των φόρων το πάθος του Ελληνα για τα τυχερά παιχνίδια...
Καθιερώνει τη λοταρία για τους καταναλωτές οι οποίοι θα παίρνουν αποδείξεις από τα καταστήματα.
Η πρώτη κλήρωση μπορεί να γίνει ακόμα και τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια θα καθιερωθεί να γίνεται κάθε μήνα.

Με την επιλογή του συστήματος αυτού υπάρχει άλλο ένα καλό. Γλιτώνουμε από την υποχρέωση να μαζεύουμε σακούλες με αποδείξεις και να τις κρατάμε στο σπίτι για μήνες ή και χρόνια.
Τώρα μετά τις αγορές θα παίρνουμε την απόδειξη και ταυτοχρόνως θα μπαίνουμε στην κλήρωση να κερδίσουμε στο τέλος του μήνα από 100 και 200 ως και 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το newsit, με τη λοταρία η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαίδου ελπίζει βάσιμα ότι θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα. Και επικαλείται το προηγούμενο της Πορτογαλίας όπου σε 6 μήνες εφαρμογής του μέτρου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 800 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα υπάρχει η σκέψη τα ποσά που θα διανέμονται να αυξάνονται ανάλογα με την αύξηση των εσόδων και προπαντός την υπέρβαση του στόχου, οπότε το δέλεαρ για τους καταναλωτές θα είναι πολύ μεγαλύτερο για τη συλλογή αποδείξεων. Σκεφτείτε τι γίνεται με τα τζόκερ και φανταστείτε να μοιράζει το υπουργείο Οικονομικών ας πούμε ένα ή και δύο εκατομμύρια ευρώ το μήνα (θα γίνει πραγματικότητα αν τα έσοδα αυξηθούν σημαντικά).

Το μέτρο είναι απλό όπως φαίνεται και η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η αποστολή του αριθμού της απόδειξης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για να μπει στην κληρωτίδα.

Όπως λένε στελέχη με γνώση της πρότασης αυτό θα μπορεί να γίνει μέσω sms, e-mail, μέσω υπολογιστή σε ειδική εφαρμογή της ΓΓΔΕ, ή μέσω της κάρτας αποδείξεων η οποία έμεινε στα αζήτητα -αλλά η υποδομή υπάρχει- στο πλαίσιο παλαιότερων πειραματισμών. 

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA