Καταστροφές και κατολισθήσεις από τον σεισμό των 5 Ρίχτερ στην Μυτιλήνη! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Καταστροφές και κατολισθήσεις από τον σεισμό των 5 Ρίχτερ στην Μυτιλήνη! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Καταστροφές και κατολισθήσεις από τον σεισμό των 5 Ρίχτερ στην Μυτιλήνη! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Τον σεισμό των 5 Ρίχτερ διαδέχτηκαν και άλλες δονήσεις, η ισχυρότερη εκ των οποίων έφτασε τα 4,8 Ρίχτερ - Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων και η ανησυχία των κατοίκων που βγήκαν στους δρόμους...

Ζημιές προκλήθηκαν κυρίως σε παλιά βιομηχανικά κτήρια στο Πλωμάρι λόγω του σεισμού των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:45 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να πέσουν πέτρες και τούβλα στο δρόμο. Πρόκειται για ένα κτήριο στην παραλία και άλλο ένα που βρίσκεται λίγο πριν το πολιτιστικό κέντρο.
Καταστροφές και κατολισθήσεις από τον σεισμό των 5 Ρίχτερ στην Μυτιλήνη! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Σύμφωνα με το plomarinews.gr, έγιναν κατολισθήσεις στο δρόμο Πλωμαρίου – Μελίντας – Παλαιοχωρίου. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τον Άγιο Παντελεήμωνα κοντά στο νταμάρι, έπεσαν μεγάλες πέτρες που διέκοψαν την κυκλοφορία. Επίσης κατολισθήσεις υπήρξαν και μετά τη Μελίντα πηγαίνοντας για Παλαιοχώρι.

''Αν τη στιγμή του σεισμού, από τα σημεία που έπεσαν τούβλα και πέτρες περνούσαν πεζοί ή μηχανάκια θα είχαμε σίγουρα θρηνήσει θύματα'' έλεγαν κάτοικοι της περιοχής...

ΒΙΝΤΕΟ
Οι κάτοικοι αναστατώθηκαν και πολλοί βγήκαν από τα σπίτια τους. Κάποιοι φώναζαν, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που άτομα βγήκαν έξω με τα εσώρουχα. Το ευχάριστο είναι πως δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, με τους κατοίκους να ανησυχούν για την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθιας..  

Ο τελευταίος σεισμός των 4,8 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και σημειώθηκε στις 06:20 το πρωί του Σαββάτου. Κάτοικοι του νησιού έλεγαν ότι ανήμερα του Αγίου Νικολάου, πριν από δυο χρόνια είχε ξανασυμβεί σεισμός κοντά στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA